Sondaje dramatice in Moldova. Omul RUSILOR are cele mai mari sanse de a prelua conducerea tarii

actualitate

Politicianul prorus Igor Dodon, candidat din partea Partidului Socialistilor la functia de presedinte al Republicii Moldova la scrutinul din 30 octombrie, este dat favorit in primul tur in doua sondaje de opinie difuzate miercuri, transmite Radio Chisinau, citat de Agerpres.

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat de Centrul de Cercetari Sociologice, Dodon ar acumula 28,5% in primul tur al alegerilor prezidentiale, fiind urmat de Maia Sandu cu 16%. Pe locul ar treilea s-ar situa Marian Lupu (12,5%), iar pe patru, Andrei Nastase (12%).

Pe de alta parte, un sondaj difuzat miercuri de compania Intellect Group arata ca pentru Igor Dodon ar vota 33,5% din cetatenii cu drept de vot, acesta fiind urmat de Marian Lupu — 12,7%, Andrei Nastase — 12%, Maia Sandu — 11,5% si Iurie Leanca — 7%.

Totodata, 65% dintre respondenti au declarat ca directia in care merge tara este gresita. Problemele care ii preocupa cel mai mult pe cetatenii moldoveni sunt salariile mici, coruptia si preturile ridicate la produse.

Sondajul difuzat de Centrul de Cercetari Sociologice a fost realizat in perioada 21 septembrie — 8 octombrie pe un esantion de 1.100 de persoane si a avut o marja de eroare de +/-3%.

Scrutinul prezidential din Republica Moldova din 30 octombrie este primul in ultimii 20 de ani la care seful statului va fi ales prin vot direct de catre cetateni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: