Sondajul BCS care rastoarna propaganda: Vlad Voiculescu, cel mai apreciat ministru si cel mai potrivit pentru a conduce Ministerul Sanatatii

politica

Un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale in perioada 30 martie-11 aprilie arata ca Vlad Voiculescu era considerat de respondenti cel mai potrivit pentru a conduce Ministerul Sanatatii. De asemenea, Vlad Voiculescu era ministrul cu cea mai buna imagine.

La intrebarea „Cata incredere aveti in urmatorii lideri politici?”, Klaus Iohannis s-a clasat pe primul loc. El este urmat de Emil Boc si Florin Citu. Dintre ministri, Vlad Voiculescu si Catalin Drula s-au clasat pe primele doua locuri.

Intrebati cine este cel mai potrivit sa conduca Ministrul Sanatatii, respondentii l-au pus pe primul loc pe Vlad Voiculescu.

Iata si cum ar vota respondentii daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare anticipate.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion national de 1.420 persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei.

Interviurile s-au realizat online. Studentii au trimis un link cu chestionarul prin sms, au trimis mesaje pe Facebook si mailuri unor oameni selectati aleator din diverse baze de date si pagini de pe internet din fiecare judet, respectand principiile probabiliste de selectie a lor.

Potrivit Biroului de Cercetari sociale, cercetarea nu a fost finantata de nimeni, fiind realizata cu scop didactic in cadrul cursurilor de sociologie.

Biroul de Cercetari Sociale este un institut de cercetari sociologice ce s-a infiintat in februarie 1998, ca un grup de 8 sociologi si psihologi independenti, desprins din Centrul Independent de Studii Sociale si Sondaje (CIS) al Grupului pentru Dialog Social (GDS).

BCS este condus de sociologul Bruno Stefan.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: