Soparla din raportul lui Toader, borfasii primesc un mare ajutor. Zegrean: Infractorii „vor putea solicita anularea actelor intocmite de Augustin Lazar”

news

Fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, anunta ca unul dintre efectele raportului lui Tudorel Toader privind activitatea procurorului-general va fi ca infractorii vor „putea┬ásolicita anularea actelor intocmite de Augustin Lazar in calitate de procuror general”. Toader sustine ca Lazar a fost numit in functie prin incalcarea legislatiei.

„Nu va mirati daca dupa revocarea lui Lazar vor aparea oameni care vor solicita anularea actelor intocmite de Augustin Lazar in caliatte de procuror general”, a declarat fosul presedinte al CCR la Digi24.

Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, in declaratia legata de evaluarea procurorului general Augustin Lazar, ca acesta a fost numit de presedinte fara evaluare, la propunerea ministrului Raluca Pruna, dosarul continand insa o rezolutie de clasare ce il viza pe Klaus Iohannis.

„Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea in functia de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanta profesionala. Rezulta faptul ca ministrului Justitiei de la acea data a facut propunerea de numire in functia de procuror general cu nerespectarea criteriilor si procedurilor legale. Presedintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluarii in propunerea numirii facute. De ce ministrul justitiei a transmis fara ca dosarul sa fie complet, presedintele a numit fara a exista verificarea legalitatii si nu credem faptul ca are vreo legatura numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatura, in care, si nu inteleg de ce, apare o rezolutie de clasare emisa de procurorul Lazar referitoare la presedintele Romaniei in functie”, a declarat Tudorel Toader.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: