Sora liderului nord-coreean iese din nou la rampa: il critica pe presedintele sud-coreean si avertizeaza ca noi sanctiuni vor duce la si mai multa ostilitate

externe

Coreea de Nord a denuntat joi insistenta Seulului de a impune sanctiuni suplimentare Phenianului dupa lansarea rachetelor, numindu-i pe presedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol si administratia sa „idioti” care imita SUA, a informat presa de stat KCNA citata de Reuters.

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a facut aceste remarci intr-o declaratie transmisa de KCNA, avertizand ca sanctiunile si presiunea se vor adauga la „ostilitatea si mania” Nordului.

Marti, ministerul de Externe al Coreei de Sud a declarat ca revizuieste sanctiunile independente impotriva Phenianului, luand in considerare sanctiunile asupra sectorului cibernetic in cazul in care Nordul va continua cu un test nuclear.

„Daca ei cred ca pot scapa din situatia periculoasa actuala prin „sanctiuni”, trebuie sa fie cu adevarat idioti, deoarece nu stiu sa traiasca in pace si confort”, a spus Kim Yo Jong in declaratie, numindu-i pe Yoon si guvernul sau un „caine salbatic care alerga” cu un os dat de Statele Unite.

Ministerul Unificarii din Coreea de Sud, care se ocupa de afacerile inter-coreene, a emis o declaratie in legatura cu comentariile „deplorabile” care il vizeaza pe liderul sud-coreean.

„Ne exprimam puternicul regret fata de atitudinea (nordului) care incearca sa ne invinuiasca… in conditiile in care tensiunea actuala din Peninsula Coreeana a fost cauzata de provocarile repetate cu rachete ale Coreei de Nord”, a spus ministerul intr-un comunicat.

Statele Unite au indemnat Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite sa traga la unison Coreea de Nord la raspundere pentru testele sale cu rachete, deoarece, in ultimii ani, organismul format din 15 membri a fost impartit cu privire la modul de a trata Phenianul.

Desi atat China, cat si Rusia au sustinut sanctiuni mai stricte dupa ultimul test nuclear al Phenianului din 2017, in mai anul acesta au respins efortul condus de SUA pentru a impune mai multe sanctiuni Coreei de Nord.

Comentarii: