Sorin Oprescu a fost SUSPENDAT din functie

news

Prefectul Capitalei, Paul Petrovan, a emis, azi, ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din functia de primar general al Capitalei. Consiliului General al Municipiului Bucuresti urmeaza sa se intruneasca pentru desemnarea primarului interimar.

Ordinul de suspendare din functie a lui Sorin Oprescu a fost emis dupa ce Curtea de Apel Bucuresti si Tribunalul Bucuresti au comunicat Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti, ca, in 6 septembrie, s-a dispus arestarea preventiva a primarului general al Capitalei, iar masura a ramas definitiva in 14 septembrie, dupa respingerea, ca nefondata, a contestatiei formulate de Sorin Oprescu, anunta Mediafax. Ordinul de suspendare i-a fost comunicat si lui Sorin Oprescu, aflat in arestul Politiei Capitalei.

Dupa decizia de suspendare din functie a lui Sorin Oprescu, Consiliul General al Muncipiului Bucuresti trebuie sa se intruneasca in sedinta de indata pentru a alege un primar interimar, dintre cei doi viceprimari ai Capitalei – Cornel Pieptea (PNL) si Dan Darabont (PSD). Daca Sorin Oprescu nu isi poate exercita functia mai mult de 90 de zile consecutive, atunci vor avea loc alegeri anticipate.

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata luni la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare. Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruti de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denuntat.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca persoana care i-a dus banii lui Sorin Oprescu ar fi seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Cornel Bogdan Popa.

Sorin Oprescu a fost ulterior oprit in trafic, in noaptea de 5 spre 6 septembrie, iar asupra sa ar fi fost gasita suma de 5.000 de euro din banii care ar fi fost primiti ca mita, au mai spus sursele citate.

„Executantul pastra pentru sine intre 30 si 33 la suta din profitul brut, diferenta de profit reprezenta mita si/sau pret al influentei, dupa caz, avand trei destinatii: 10 la suta din valoarea contractului pentru Oprescu Sorin Mircea, ca primar al municipiului Bucuresti (Primarul), 5 la suta din valoarea contractului pentru Constantinescu Mircea Octavian, director economic in cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti (Directorul economic), iar restul era mita pentru Popa Bogdan Cornel, director la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului in perioada 2013-ianuarie 2014 si la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane in perioada ianuarie 2014-prezent”, au aratat procurorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: