Sorina Matei: Dosarul BOMBA de la DNA Ploiesti: „Da, 100.000… 1 MILIARD?”

news

Jurnalista Sorina Matei a publicat stenogramele unor discutii dintre deputatul Sebastian Ghita si parteneri de afaceri in care discuta despre sume ametitoare de bani.

SEBASTIAN GHITA: „Da, 100.000 (…) 1 MILIARD? (…) Ce facem cu cardul care nu merge? Trebuie sa-l dau eu? (…) 1 MILIARD la Nanu!(…) Mai scoate urgent 10 ue! Vreau 10 ue pt diseara! (…) Sa iei 50 UE!”

SEBASTIAN GHITA, dupa inceperea anchetei DNA: „Nu am bani de apa, de gunoi. Nu sunt lasat sa traiesc!”

Interceptari, locatii, personaje cheie

O serie de date si informatii ce se regasesc in instanta, in ordonanta de extindere a urmaririi penale pentru alte sase fapte penale pe numele lui Sebastian Ghita arata cum discuta deputatul cu apropiatii despre sume uriase de bani, cum si prin cine se faceau transferurile sumelor si care era palierul relational si de influenta.

In interceptarile in care discuta despre sume uriase de bani, Sebastian Ghita comunica mereu cu Adrian Sorin Chirila, varul sotiei deputatului, pentru a scoate bani din conturi.

Potrivit procurorilor, Adrian Sorin Chirila este unul dintre personajele importante in gruparea Sebastian Ghita, fiind omul „imputernicit pe conturile personale ale lui Sebastian Ghita, al lui Cristian Anastasescu (cumnatul lui Sebastian Ghita), al Madalinei Chirila, al lui Vlad Dumitru Iacobescu ( zis si Picolo, fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general RTV, prieten al lui Victor Ponta), calitate in care a efectuat cea mai mare parte a operatiunilor inregistrate pe cont, este salariat si administrator la Asesoft International, administrator la Studio Harry, Mediadata Consulting, asociat si administrator la A&S World Travel, reprezentant al Asociatiei Sportive Basket Club Asesoft, al Federal Media Partner, al Minasee Holding LTD Cipru, Ridzone Computers, RVMP SRL, Alpedor SRL si Senior Consulting Group SRL”.

Adrian Sorin Chirila si, fratele sau, Ionut Razvan Chirila, se afla printre cele 24 de persoane cu care Sebastian Ghita nu are voie sa comunice, fata de care nu are voie sa se apropie, direct, indirect, pe nicio cale, atat timp cat se afla sub controlul judiciar extins mentinut de instanta de judecata.

grupul+celor+6

Sebastian Ghita, alaturi si de Adrian Chirila, anul trecut, la un meci al Asesoft. In imagini mai apar Alexandru Iacobescu ( camasa alba), Vlad Dumitru Iacobescu ( frate lui Alexandru Iacobescu, in pulover galben), Gabriel Anghel, zis Ceata ( in pulover gri) si Victor Ponta (in pulover albastru).

Datele arata ca deputatul Sebastian Ghita a fost interceptat de procurori inca de anul trecut, fiind vizat fie de un mandat pe siguranta nationala aprobat de judectatori, fie de o autorizatie de interceptare aprobata de instanta, Sebastian Ghita fiind localizat cu exactitate, potrivit legii, inclusiv prin GPS sau alte mijloace tehnice de supraveghere. Titularul postului telefonic de pe care Sebastian Ghita purta discutiile este Parlamentul Romaniei.

28 Octombrie 2014. Ora 13.13. Sebastian Ghita, in zona PSD Baneasa.

„In ziua de 28.10.2014, la ora 13:13:58, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei…), in zona (…), primeste un mesaj text tip sms de la CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA (…)), avand urmatorul continut:

„Pt maine mai vrei ceva ca ieri? Ca tre sa anunt sa pregateasca” ”

3 Noiembrie 2014. Ora 13.59 si 14.00. Sebastian Ghita, in zona Complexului rezidential Stejarii. In complexul de lux Stejarii locuieste un prieten al gruparii Ghita, Daniel Maftei, zis si Maff, specializat in tuning masini de lux extrem de scumpe, facute pe comanda. Daniel Maftei, zis Maff este prieten cu Alexandru Iacobescu, Liviu Uruc, Alexandru Ghita, dupa cum se vede din imaginile postate de el pe retelele de socializare. In acelasi complex rezidential Stejarii sta si Elena Udrea.

100k inseamna 100.000. Nu se intelege daca este vorba de euro sau lei.

„In ziua de 03.11.2014, la ora 13:59:10, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei (…)), in zona (…), primeste un mesaj text tip sms de la CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA (…)), avand urmatorul continut:

„Salut, ma intreaba budu daca putem sa-l ajutam azi cu 100k, ca are salarii si nu se descurca”

„In ziua de 03.11.2014, la ora 14:00:25, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei (…) ), in zona (…), transmite un mesaj text tip sms catre CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA (…)), avand urmatorul continut:

„Da_Si fundatia” ”

„MA INTORC LA TINE IAR SI IAR, MARE ALBASTRA”. De la Ghita pentru Besciu, pana la Maff…

Daniel Maftei, zis Maff, in imagini de-a lungul timpului cu Alexandru Iacobescu, Liviu Uruc, Alexandru Ghita sau cantand Mare Albastra, melodia pe care Sebastian Ghita i-o punea ca dedicatie, la telefon, de Revelion, prietenului asfaltator, Dan Besciu, si el recent eliberat din arest, pe care, de curand, l-a nasit.

14 Noiembrie 2014. Ora 11.17, 12.58, 13.04. Sebastian Ghita, in zona unui bloc din sector 1 Bucuresti, apoi in zona PSD Baneasa. 100k inseamna 100.000. Nu se intelege daca este vorba de euro sau lei. 1mld inseamna 1 miliard.

„In ziua de 14.11.2014, la ora 11:17:09, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei (…) ), in zona (…), transmite un mesaj text tip sms catre CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA, (…)), avand urmatorul continut:

„Tot ca ieri ._Ok ?” ”

„In ziua de 14.11.2014, la ora 12:58:42, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei (…)), in zona (…) , primeste un mesaj text tip sms de la CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA (…)), avand urmatorul continut:

„M-a sunat de la profi print, au o urgenta mare azi, daca putem sa-i ajutam, mai au 100k?” ”

„In ziua de 14.11.2014, la ora 13:04:13, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei (…) ), in zona (…), transmite un mesaj text tip sms catre CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA (…) ), avand urmatorul continut:

„1 mld ?”

8 Decembrie 2014. Orele 14.14-14.19. Sebastian Ghita, in zona unei strazi din sectorul 1, Bucuresti, apoi in zona Autoritatii Nationale a Vamilor. Foarte probabil, cel care trebuie sa duca cardul, Radu, este Radu Tronaru, soferul sau, a carei sotie lucreaza la cabinetul parlamentar al deputatului PSD, Radu Tronaru fiind nu numai sofer ci si administrator al firmelor care opereaza licenta postului RTV.  Boccaccio este un restaurant din Ploiesti.

„In ziua de 08.12.2014, la ora 14:14:04, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei (…) ), in zona (…), transmite un mesaj text tip sms catre CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA, (…)), avand urmatorul continut:

„Cum facem cu cardul care nu merge?” ”

„In ziua de 08.12.2014, la ora 14:17:13, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei (…) ), in zona (…) transmite un mesaj text tip sms catre CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA (…)), avand urmatorul continut:

„ I- l dau lui radu sa ti-l aduca_Trebuie sa-l dau eu? ” ”

„In ziua de 08.12.2014, la ora 14:17:57, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei (…) ), in zona (…), primeste un mesaj text tip sms de la CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA (…) ), avand urmatorul continut:

„ Cred ca da, ca nu sunt imputernicit pe contul asta”

„ In ziua de 08.12.2014, la ora 14:19:34, GHITA SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (…) (titular:Parlamentul Romaniei (…) ), in zona (…) primeste un mesaj text tip sms de la CHIRILA SORIN, aflat la postul telefonic (…) (titular: ASESOFT INTERNATIONAL SA (…) ), avand urmatorul continut:

„ La unicredit in ploiesti, unde a fost boccacio inainte, pe bulevard” ”

15 Decembrie 2014. Ora 11.33. Sebastian Ghita, in zona aceluiasi bloc din sector 1 Bucuresti. 1 mld este prescurtarea de la 1 miliard.

Nanu este, cel mai probabil, Alexandru Nanu, prieten al lui Sebastian Ghita (foto mai jos).

GHITA+NANU+-+Copy

Alexandru Nanu este mentionat si el in ordonanta de extindere a urmaririi penale de catre un martor cu identitatea protejata ca personaj care ii sprijinea pe Sebastian Ghita, Vlad Cosma si interlopul Razvan Alexe, recent iesit din arest.

Alexandru Nanu este fiul primarului PSD din Cornu, Cornel Nanu, primar la al 6-lea mandat peste comuna celebra, din 1989, cu o avere interesanta, plina si ea de mosteniri si nu numai, vicepresedinte al PSD Prahova. Cetatean de onoare al comunei este Adrian Nastase.

Fiul- beizadea Alexandru Nanu este presedinte executiv al organizatiei TSD Prahova, prieten bun cu Vlad Cosma, cu Mircea Cosma, si era in decembrie 2014, la doar 25 de ani, angajat al Guvernului Romaniei, consilier personal al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism, din subordinea Ministerului Economiei, fiind in trecut chiar si director in cadrul ministerului Turismului.

Citeste mai mult pe blogul Sorinei Matei, AICI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: