SOROS avertizeaza: „UE este intr-un pericol mortal. Trebuie sa primeasca 500.000 de refugiati anual”

news

Miliardarul George Soros avertizeaza ca Uniunea Europeana se afla intr-un „pericol mortal”. El le cere liderilor europeni sa cheltuie 30 de miliarde de euro pe an pentru a gestiona criza migrantilor, daca doresc sa evite „colapsul” UE.

Soros a mai adaugat ca UE ar trebui sa primeasca intre 300.000 si 500.000 de refugiati pe an.

„30 de miliarde suna ca o suma enorma, insa nu este asa daca privesti lucrurile din perspectiva corecta. Intai, trebuie sa admitem ca esecul de a asigura fondurile necesare va costa UE mult mai mult. Este un pericol real ca criza refugiatilor sa duca la colapsul Schengen. Refugiatii sunt disperati. Refugiatii adevarati trebuie sa aiba sansa de a ajunge la destinatiile dorite din Europa. Liderii UE trebuie sa stie ca numai daca aloca fonduri mari Uniunea va putea sa raspunda efectiv la cele mai periculoase consecinte ale crizei refugiatilor”, a declarat Soros, citat de publicatia britanica Express.

Un raspuns urgent la criza ce ameninta coeziunea blocului continental il pot da chiar fondurile aflate la dispozitia Mecanismului Financiar de Stabilitate, in valoare de 60 de miliarde de euro.

Banii ar putea fi folositi pentru a emite bonduri europene cu dobanda redusa, sustine miliardarul.

„De-a lungul timpului, guvernele au emis bonduri pentru a raspunde starilor de urgenta. Acesta este cazul si in Europa de astazi. Cand au de gand sa-si foloseasca ratingul triplu A dat Europei, daca nu intr-un moment cand Uniunea se afla in pericol de moarte?”, comenteaza George Soros.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: