„Soros e de vina”. Un sondaj realizat in 7 tari din Europa de Est arata ca romanii sunt cel mai usor de pacalit cu stiri false. Procentul este urias

news

Un studiu realizat in sapte tari din Europa Centrala si de Est arata ca romanii sunt cel mai usor de pacalit cu stiri false. Nu mai putin de 31% dintre romani iau in considerare site-urile care publica stiri false (fake news) drept surse relevante de informare.

Studiul a fost realizat de catre Globsec Policy Institute si se bazeaza pe sondaje efectuate de catre institute profesioniste in sapte tari din Europa Centrala si de Est, membre NATO: Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Republica Ceha, Romania, Croatia si Polonia. Sondajele au fost realizate in perioada februarie-aprilie 2017.

Astfel, potrivit sondajului, tara in care cei mai multi cetateni considera ca site-urile de fake news sunt de incredere este Romania. 31% dintre romani iau in serios site-urile care difuzeaza stiri false. Procentul este urias, comparativ cu celelalte state prezente in studiu. De exemplu, doar 1% dintre croati acceaseaza site-uri de stiri false, in timp ce procentul bulgarilor este de 5%.

Screen Shot 2017-08-21 at 10.41.43

Studiul poate fi accesat aici.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: