Sosesc primii refugiati in Romania. Cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina si Romania, numeroase femei cu copii in brate sau cu copii in carucioare

news

Invadarea Ucrainei de catre Rusia determina populatia ucraineana sa paraseasca in masa tara aflata in razboi. Mii de oameni panicati de inceperea conflictului militar au stat, joi, la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina si Romania, in zona localitatii Tereblecea, pentru a parasi, pe jos, teritoriul ucrainean, avand ca destinatie finala diferite orase din Romania sau alte tari europene.

De asemenea, sute de masini cu numere de Ucraina asteptau la rand in Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea – Siret, pentru a putea ajunge in Romania.

Autoritatile ucrainene au permis iesirea din tara doar a femeilor, copiilor, iar in cazul barbatilor este permisa parasirea tarii doar pentru cei care au rezidenta pe teritoriul altui stat. In acest context, la portile metalice ale punctului de frontiera asteptau numeroase femei cu copii in brate sau cu copii in carucioare.

Multi dintre refugiati au reusit sa ia cu ei cel mult o valiza in care au pus obiectele de stricta necesitate.

„Lumea e speriata toata, fiecare fuge care incotro, care la rude, care mai au case pe la munte. Se ascunde lumea, pentru ca e o situatie dificila”, a declarat, pentru Agerpres, o ucraineanca ce a parasit, joi, tara.

Un tanar care are rezidenta in Lituania a fost nevoit sa iasa din tara prin Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea – Siret, pentru ca nu poate ajunge in tara de destinatie prin Nordul Ucrainei, care este atacat de rusi.

„Mergem in Lituania, pentru ca avem rezidenta in Lituania si mergem acolo pentru ca avem si loc de munca”, a spus acesta.

Durata de asteptare pentru a intra in Romania este foarte mare, insa, cu toate acestea, nicio persoana aflata la rand nu este dispusa sa renunte.

Coada de masini la granita se intinde pe o lungime de 3 – 4 kilometri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: