Sosoaca a incercat sa sparga un cordon de jandarmi dupa care s-a plans ca lesina. A venit ambulanta – Video

politica

Diana Sosoaca

Senatoarea Diana Sosoaca, proaspat europarlamentar, a provocat miercuri un nou scandal, incercand sa sparga un conrdon de jandarmi care pazea un camion cu saci cu voturi.

Sacii erau descarcati la un depozit pus la dispozitie de Tribunalul Municipiului Bucuresti. Sosoaca a sustinut ca erau voturi furate de la SOS din Sectorul 3 si a inceput sa zbiere si sa se certe cu jandarmii. La un moment dat a incercat sa rupa cordonul de jandarmi.

„Sa vina Grebla! Sa vina DNA” , a strigat Sosoaca.

In timpul altercatiei, senatoarea a sustinut ca i s-a facut rau si a sunat la 112, la fata locului ajungand o ambulanta.

„Jandarmii m-au lovit, m-au impins, am nevoie de ajutorul SPP”, a strigat Diana Sosoaca.

„Efectivele de jandarmi din cadrul unitatii noastre asigura paza transportului materialelor rezultate in urma procesului electoral, respectiv paza depozitului pus la dispozitie de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti, pentru depozitarea acestora conform prevederilor Legii nr. 33 din 2007 (republicata) privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificarile si completarile ulterioare si ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei si conditiilor de pastrare a materialelor necesare votarii.

Depozitul in cauza este inchiriat de Tribunalul Municipiului Bucuresti de la Primaria Municipiului Bucuresti, cu aprobarea Consiliului General.

In acest context, un parlamentar al Romaniei nu a respectat recomandarile fortelor de ordine aflate in executarea atributiilor de serviciu, a fortat cordonul de jandarmi si contactul fizic cu acestia, persoana acuzand ulterior ca a fost bruscata de jandarmi.

Mentionam faptul ca fortele de ordine nu au bruscat in niciun moment si nici nu au folosit materialele din dotare, persoana in cauza fiind cea care a provocat jandarmii atat fizic, cat si verbal, incercand in repetate randuri sa rupa cordonul de ordine publica.

In cauza, vor fi aplicate masurile legale care se impun si vom reveni cu informatii suplimentare”, a anuntat Jandarmeria Capitalei.

Scandalul provocat de Sosoaca are loc in contextul in care reprezentanti ai USR protesteaza fata de cazuri reale de fraude in Sectoarele 1 si 2. Scandalul lui Sosoaca, amplificat de televiziuni, are menirea sa puna in umbra si sa ridiculizeze adevaratele probleme constatate la alegerile de duminica.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: