Sosoaca anunta ca va candida la Presedintia Romaniei: „Nu va exista turul doi. Astept scuze de la statul italian”

politica

Senatoarea Diana Sosoaca anunta ca va candida la Presedintia Romaniei si cere ca statul italian sa ii prezinte scuze publice. 

„Pentru asta m-ati atacat, EXACT ASTA VOI FACE!”, si-a anuntat Sosoaca, in premiera, candidatura la Presedintia Romaniei. Anuntul a fost facut in Sputnik, organ oficial de propaganda al Moscovei. ”Daca voi participa, nu va exista turul doi si voi candida sigur cu trei conditii: sa fiu sanatoasa, libera si… vie”, a mai spus Sosoaca.

Ulterior, Sosoaca a anunta ca asteapta ca Italia si ambasadorul Italiei la Bucuresti sa ii prezinte scuze.

ASTEPT SCUZE DE LA STATUL ITALIAN, AMBASADORUL ITALIEI LA BUCURESTI, PRIM-MINISTRUL ROMANIEI SI MINISTRUL DE EXTERNE AL ROMANIEI

Presedintele Klaus Iohannis a cerut, joi, ca autoritatile sa verifice „la sange” daca s-au respectat procedurile legale in cazul scandalului declansat de senatoarea Diana Sosoaca.

„Este un incident absolut regretabil Sa fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sanctioneaza. Nu vreau sa ma antepronunt, autoritatile competente sa isi faca datoria cu varf si indesat, dupa care voi astepta concluziile de rigoare. Este posibil sa fi fost greseli in abordare. Solicit aceasta verificare la sange, pentru a nu avea inca o data un astfel de incident, care pana acum ar fi fost inimaginabil”, a declarat Iohannis, la Bruxelles.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Georgian Dragan, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa pe tema conflictului dintre Diana Sosoaca si jurnalistii italieni, ca senatoarea a reclamat ca acestia i-au sustras documente din cabinetul de avocatura si ca ar avea droguri asupra lor, aspecte care nu s-au confirmat in urma verificarilor efectuate.

Dragan a prezentat filmul evenimentelor din 10 decembrie, mentionand ca Diana Sosoaca s-a deplasat, alaturi de sotul sau, Dumitru Silvestru Sosoaca, la sectia de Politie unde se aflau si jurnalistii italieni, unde a precizat ca depune plangere penala impotriva acestora pentru savarsirea mai multor infractiuni, ca este posibil sa-i fi sustras documente care se aflau in birou si aveau droguri asupra lor.

„Avand in vedere aspectele mentionate, conform procedurilor legale in vigoare, politistii aveau obligatia si au efectuat un control corporal sumar, precum si al bagajelor, in urma caruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase si nici substante interzise, asadar acuzatiile erau nefondate”, a explicat Georgian Dragan.

Potrivit acestuia, in urma verificarilor, a reiesit faptul ca jurnalistii au intentionat sa paraseasca cabinetul, context in care Sosoaca ar fi inchis usa si nu i-ar mai fi lasat sa plece pana la sosirea politistilor.

Purtatorul de cuvant al IGPR a adaugat ca, in cele patru minute de cand senatoarea a sunat la 112 si pana la sosirea politistilor, intre jurnalisti si Sosoaca au avut loc mai multe discutii in contradictoriu, iar scandalul a continuat si dupa sosirea oamenilor legii.

„Sotul apelantei l-ar fi impins si l-ar fi prins cu mana de gat pe un agent de Politie si, totodata, ar fi lovit-o si pe jurnalista din Italia. Imediat dupa acest moment, dupa interventie, jurnalistii ar fi iesit pe scara blocului, iar conflictul a fost aplanat”, a precizat Dragan.

Dumitru Silvestru Sosoaca este urmarit penal de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj, el fiind acuzat ca a lovit un politist.

Senatoarea Diana Sosoaca a sunat la 112, pe 10 decembrie, in timpul unui interviu pe care il acorda unei echipe straine de televiziune, in urma unui conflict aparut pe fondul intrebarilor adresate.

Potrivit procurorilor, politistii Sectiei 4 s-au deplasat la fata locului, insa sotul senatoarei l-a agresat pe unul dintre agenti.

Dumitru Sosoaca a fost chemat luni la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, unde a fost anuntat ca a fost pus sub control judiciar, pe o perioada de 60 de zile, fiind urmarit penal pentru ultraj.

„La data de 10.12.2021, in jurul orei 16,00, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat interventia organelor de politie la un imobil din Sectorul 1. In momentul in care organele de Politie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agentii de Politie, respectiv l-a impins, izbindu-l de perete, i-a pus o mana in gat, dupa care l-a tras de uniforma de Politie, cauzandu-i suferinte fizice”, a transmis Parchetul, intr-un comunicat de presa.

Diana Sosoaca a fost si ea, luni, in fata sediului Parchetului, impreuna cu mai multi sustinatori, acestia din urma avand altercatii cu jurnalistii prezenti la fata locului.

Mai mult despre:

Comentarii: