Sosoaca aplauda. Mitropolitul ortodox de Stil Vechi din Romania respinge vaccinul „in mod categoric si definitiv”: „Sfatuim pe ceilalti crestini sa ne urmeze exemplul”

news

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Romania, Vlasie, anunta ca respinge „in mod categoric si definitiv” vaccinul contra coronavirusului. Vlasie sustine ca vaccinul „genereaza reactii adverse grave”. Peset 100.000 de romani s-au vaccinat pana acum si nu a aparut nicio reactie adversa „grava”.

„Un comunicat ferm! Felicitari!”, a laudat senatoarea AUR Diana Sosoaca anuntul lui Vlasie.

Biserica Ortodoxa de Stil Vechi are peste 500.000 de credinciosi.

Biserica Ortodoxa de Stil Vechi din Romania a fost primita in comuniune euharistica de catre sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Frontierelor (ROCOR) la data de 25 noiembrie/8 decembrie 1992. Aceasta comuniune a incetat la 21 februarie 2006.

Vlasie Mogirzan (n. 18 octombrie 1941, comuna Slatina, judetul Suceava) este un cleric ortodox roman de stil vechi, care indeplineste in prezent demnitatea de Arhiepiscop si Mitropolit al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Romania.

Potrivit unui comunicat transmis sambata de Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19, pana in prezent, au fost vaccinate impotriva COVID-19 un numar de 102.301 de persoane.

La cei vaccinati in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 39 de reactii comune si minore, dintre care 11 de tip local si 28 generale.

Incepand din 27 decembrie 2020, la nivelul centrelor de vaccinare s-au inregistrat 350 de reactii, dintre care 140 reactii locale cu durere la locul injectarii si 210 reactii generale (febra, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie), alte cinci fiind in curs de investigare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: