Sosoaca s-a certat si cu Rafila: „Sunt mai inteligenta decat altii”. Insa nu a stiut ce inseamna „septic”

politica

Senatoarea AUR Diana Sosoaca s-a certat, miercuri seara, si cu Alexandru Rafila, senator PSD si reprezentantul Romaniei la OMS. Sosoaca a fost insa pusa la punct.

Cearta a pornit de la faptul ca analizele de coronavirus nu ar fi acreditate.  Sosoaca a sustinut ca a primit din partea mai multor centre de recoltare documente cu analize RT-PCR pe care ar scrie, in josul paginii, cu litere mici, „activitate de recoltare neacreditata RENAR”. RENAR ofera acreditare laboratoarelor de analize umane. Rafila a tinut sa o puna la punct.

Sosoaca: Poate ne puteti spune ce inseamna analize neacreditate (…) Avem teste fals pozitive ca si fals negative. Vreau sa stiu si eu. Chiar vreau sa stiu de la dumneavoastra in calitate de medic, mai ales ca sunteti reprezentant al OMS-ului, sa-mi elucidati o problema.

Rafila: Dar ce legatura are OMS-ul cu testarea, doamna Sosoaca?!

Sosoaca: Adica si cei negativi sunt tot pozitivi?

Rafila: Ma lasati sa vorbesc?

Sosoaca: Totusi cred ca pot sa va pun o intrebare

Rafila: Puneti intrebari in cascada

Sosoaca: Pentru ca sunt mai inteligenta decat altii

Rafila: Absolut, se vede de la distanta

Sosoaca: Deci, aceasta activitate de recoltare nu ar trebui sa se faca, totusi, intr-un loc in care aceste analize sa nu se poata infecta si cu alti virusi? Si intr-un mediu, cel putin eu asa am citit ca se intampla in Statele Unite, recoltarile se fac intr-un mediu septic si se pun… exista o anumita…

Rafila: Dumneavoastra stiti ce inseamna un mediu septic?!

Sosoaca: Da, stiu foarte bine. In Romania nu exista.

Rafila: Dar ce inseamna? Doamna Sosoaca, un mediu septic inseamna un mediu infectat. Imi pare rau…

Sosoaca: Aseptic, da, scuze.

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: