analize

Sosoaca si scuzele prezentate Rusiei. CTP arata din nou fatarnicia senatoarei: „Patrioata absoluta a cerut iertare Rusiei”

Cristian Tudor Popescu a reactionat dur, la Digi24, dupa ce senatoarea Diana Sosoaca a anuntat ca isi cere scuze ambasadei Rusiei pentru ca un grup de cetateni romani a tinut sa aduca aminte, in fata sediului ambasadei, de masacrul de la Fantana Alba. „Deci, doamna asta care jar mananca cand vine vorba de romani, acum isi cere scuze Rusiei. Pentru ce? Pentru ca niste oameni – n-au jignit pe nimeni – au amintit un genocid. O crima in masa, care s-a produs atunci la Fantina Alba, de catre Uniunea Sovietica”, subliniaza CTP.

„Eu am spus ca o sa-i dau cate o porecla. Doamna este ‘lupa in blana de oaie cu sange tricolor’. ‘Lupa in blana de oaie’. Acest cuvant (lupa – n.red.) inseamna mai multe. Fiecare dintre ascultatori poate sa-si aleaga semnificatia acestui cuvant, fie in limba romana, fie in limba latina. Ca si acolo, cuvantul are o serie de semnificatii. Fiecare o poate alege pe cea dorita.

Deci lupa in blana de oaie, cu sange tricolor, patrioata absoluta, romanca totala ce a facut? Distinsa a cerut iertare Rusiei. Da, stimati telespectatori. De ce? Pentru ca un grup de cetateni, iesit in strada cu aceeasi indreptatire ca si grupurile conduse de doamna in cauza, care au iesit in aceste zile, si despre care premierul Citu spunea ca au toata libertatea sa protesteze, dar sa respecte regulile, a mers la ambasada Rusiei.

Deci, un grup de cetateni s-a dus la ambasada Rusiei, domne, fara aprobarea doamnei in cauza. Acolo, cetatenii n-au facut decat sa arboreze o pancarta, sa strige ceva in legatura cu ziua – au facut-o pe 1 aprilie – de 1 aprilie 1941.

1 aprilie 1941 este una dintre cele mai sinistre zile din istoria romanilor. Pentru ca atunci, niste mii de oameni din Bucovina de Nord, dupa ocuparea Basarabiei si Bucovinei de Nord de catre Uniunea Sovietica in urma pactului Ribbentrop – Molotov, acei oameni au vrut sa plece de acolo si sa se refugieze din fata NKVD-ului, a comisarilor sovietici si a tortionarilor care, dupa aceea, si-au facut treaba in teritoriile ocupate. Au vrut sa se refugieze in Romania si au ajuns in zona asta de granita – Fantana Alba. Se pare ca au fost si indemnati, s-au raspandit niste zvonuri, pentru ca respectivii sa capete incredere si sa iasa la vedere, oamenii aceia. A raspandit niste zvonuri chiar NKVD-ul, cum ca romanii vor fi lasati sa se duca in Romania, din Bucovina de Nord.

Si au ajuns in zona asta – Fantana Alba, oameni din mai multe sate, dupa care, sovieticii, ascunsi in padure, au deschis foc de voie. Nu se stie numarul exact al celor ucisi, inclusiv femei, batrani, copii. Se estimeaza o cifra de pana la 3.000. Asta s-a intamplat pe 1 aprilie 1941.

Abia de curand, relativ recent, Ucraina a dat voie sa se faca slujba religioasa pe locul de la Fantana Alba, in memoria celor asasinati acolo.

Deci asta au facut acei cetateni romani. S-au dus la ambasada Rusiei, pentru a aminti Uniunii Sovietice, care tot Uniune Sovietica este si astazi, de crima de atunci.

Citeste si: Trompetele Rusiei. Sosoaca: „In calitate de senator mi-am cerut scuze ambasadei Rusiei pentru jignirile aduse”. Cerva: „O sa iau un buchet mare de flori, o sa bat la ambasada Rusiei si o sa imi cer scuze”

Si aceasta lupa in blana de oaie, cu sange tricolor, cere iertare Rusiei, domne! ‘Vreau sa imi cer iertare ca senator pentru jgnirile aduse’. Care jigniri? Amintesti ce s-a intamplat la Fantana Alba… Ce jignire este asta?

Deci, aceasta lupa care a insultat, cred, pe toata lumea, tot ce i-a venit in fata, care jigneste continuu, care urla, care spune despre Uniunea Europeana: ‘UE ne-a atras atentia sa mai terminam cu atata drept de proprietate, ca are nevoie de sclavi la sparanghel. Cred ca realizati cat de aproape sunteti de un razboi civil. Daca Uniunea Europeana nu respecta Romania, sa se duca dracului!’.

Deci, iata cum vorbeste despre Uniunea Europeana, despre romanii care se intampla sa nu fie de aceeasi parere cu ea. In schimb, adanca plecaciune – si spune ‘Cum sa fiu eu singurul senator care isi cere iertare Rusiei?’.

Da, e singurul parlamentar care face lucrul acesta. Pai, motivul este cat se poate de limpede. Pana acum, mie mi-era destul de clar lucrul asta. Si asa circula tot felul de conspiratii mondiale, cutare cu cutare, cu SUA, cu Israelul, cu nu stiu ce… Despre Rusia, insa, niciun cuvant. Rusia nu e implicata in conspiratii mondiale. N-am vrut sa spun nimic. Era evidenta orientarea, cand vorbea de vaccinul rusesc, doamna, si-l recomanda cu caldura. (…)

Asta m-a frapat, stimati concentateni. Deci, doamna asta care jar mananca cand vine vorba de romani, acum isi cere scuze Rusiei. Pentru ce? Pentru ca niste oameni – n-au jignit pe nimeni – au amintit un genocid. O crima in masa, care s-a produs atunci la Fantina Alba, de catre Uniunea Sovietica.

Nu stiu, interpretati si dumneavoastra sarica aia de pe ea si cocarda.

Nu stiu daca pierde electoral, ar trebui, nu stiu cum mai e lumea asta in momentul de fata. Nu stiu, daca nu cumva multi cetateni incep sa duca dorul dictaturii in tara asta. Poate ca da. Poate ca vor sa traiasca in Rusia, unde opozantii sunt lichidati in cel mai pur stil stalinist, dupa cum se poate vedea. Poate vor sa traiasca in China, unde se face un spital in sase zile si unde protest… Pardon? In China protest? Am fost in China dupa Tiananmen si stiu. Cand pronuntam, era suficient sa spun ‘Tiananmen’ si se schimbau la fata toti cei din jurul meu. Era interzis sa discuti acel subiect.

Se face un spital in sase zile, dar aia suspectati ca ar avea COVID au fost luati din casa. A navalit politia peste ei si i-a luat direct din casa, in vreme ce se agatau copiii de om.

‘Acolo e ordine domne’… Probabil ca sunt destui. Vedeti, mie mi-e greu aici, ca am si eu subiectivitatile mele si marca ceausismului facuta cu fierul rosu pe mine. Anii petrecuti sub ceausism nu se sterg niciodata. Imi vine greu sa cred, totusi, ca au o asemenea sete de dictatura romanii, ca vor ceva de genul Rusia lui Putin sau China lui Xi Jinping. Dar, o sa vedem asta in popularitatea, in voturile, in sondaje a doamnei ‘Lupa in blana de oaie’”, a declarat CTP la Digi24.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Celalalt „turn inclinat” al Italiei: Turnul Garisenda din Bologna, in pericol sa se prabuseasca, va fi reparat la fel ca Turnul din Pisa

Autoritatile italiene au pus la punct un plan de salvare a Turnului Garisenda din Bologna,…

8 ore ago

Invitarea lui Putin la summitul G20 ar trebui facuta in urma unui consens

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi ca o invitatie a sefului de stat rus…

8 ore ago

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

8 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

8 ore ago