Sosoaca vrea sa mearga cu arma in Parlament: „Am fost batuta, imi iau permis de port-arma”

politica

Senatoarea Diana Sosoaca a anuntat, marti, dupa ce a incercat in zadar sa intre cu forta la sedinta Comisiei Juridice ca isi va cumpara o arma. Sosoaca sustine ca ea a fost cea agresata.

”In acest context imi voi lua inclusiv permis de port-arma si o sa solicit paza non-stop, daca inclusiv in Parlamentul Romaniei esti batut ca senator. Romania nu e stat de drept. In Romania s-a instaurat dictatura. Pai in Rusia e mai multa democratie decat in Romania de o mie de ori. Si in China e democratie”, a declarat Diana Sosoaca.

Ea a mai spus ca a depus plangere penala impotriva presedintelui Comisiei juridice din Senat, Iulia Scantei, impotriva „senatorului care m-a lovit cu pumnul in piept” si a doi angajati ai Senatului.

Comisia juridica a Senatului a fost pusa in imposibilitatea de a tine sedinta in care sa analizeze comportamentul Dianei Sosoaca, potrivit solicitarii Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a grupului parlamentar PNL, a declarat, marti, presedintele comisiei, Iulia Scantei.

„Se va tine o noua sedinta. Voi informa conducerea Senatului cu privire la situatia petrecuta astazi. Am fost pusi in imposibilitatea de a derula sedinta, de a da curs solicitarii Biroului permanent si, impreuna cu conducerea Senatului, vom decide care este modalitatea parlamentara de a derula aceasta sedinta”, a afirmat Scantei.

Potrivit acesteia, „daca au fost incalcate prevederi legale pentru care sa fie angrenata raspunderea contraventionala, civila sau penala” se vor aplica sanctiuni.

„Faptul ca, in mod colectiv, legea este incalcata, nu este o scuza”, a subliniat Iulia Scantei, referitor la faptul ca exista mai multe persoane in Parlament care nu poarta masca de protectie sanitara.

„Am acceptat avocatul (Dianei Sosoaca), desi din cursul zilei de luni i-am transmis sa imi spuna cine o insoteste (…) si nu mi-a indicat. Participarea altei persoane la o sedinta, care nu este publica, se face doar la invitatia presedintelui comisiei”, a explicat Scantei.

Intrebata despre plangerea penala pe care Diana Sosoaca a spus ca i-o va inainta pentru ca nu i s-a permis „dreptul la aparare”, Scantei a raspuns: „Regret! Este optiunea domniei sale. Ii invit pe toti cetatenii romani care sunt sustinatori ai doamnei senator Sosoaca sa manifeste echilibru, sa faca abstractie de aceste apeluri disperate si disproportionate, care nu califica, pana la urma, prestigiul si demnitatea de senator, sa nu dea curs incitarii la ura si la violenta, sa nu vandalizeze birouri senatoriale de circumscriptie. (…) Regret pentru domnia sa, dar in Parlamentul Romaniei trebuie sa respectam legea”.

Comisia juridica a Senatului a suspendat, marti, dezbaterea sesizarii grupului PNL prin care se solicita analizarea „derapajelor” de comportament ale senatoarei Diana Sosoaca in Parlament.

Biroul permanent a transmis, pe 5 aprilie, Comisiei juridice sesizarea PNL pentru solutionare.

Diana Sosoaca s-a prezentat la sedinta comisiei de marti. La intrare, presedintele Comisiei juridice, Iulia Scantei, a incercat sa o opreasca, pentru ca „poarta o masca (de protectie sanitara) neconforma”. Sosoaca a intrat in sala, de doua ori, in pofida acestui avertisment. Ea si-a manifestat indelung nemultumirea atat in comisie, cat si la usa salii de sedinta acesteia vizavi de obligatia de a purta o masca „care nu o apara de virus”.

Citeste si: Sosoaca si barbatul ei, scandal urias in Senat: „Mi-a strivit picioru’. Am fost supusa violentelor” – Video

Mai mult despre:

Comentarii: