Sotia regelui drogurilor El Chapo, Emma Coronel, va fi eliberata din inchisoare

externe

Emma Coronel

Emma Coronel, sotia baronului mexican al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman, condamnat la inchisoare pe viata, va fi eliberata miercuri la Los Angeles, dupa ce a fost arestata in 2021 pentru trafic de droguri, potrivit autoritatilor americane.

Nascuta in SUA, in varsta de 34 de ani, a fost condamnata la trei ani de inchisoare in 2021, dupa ce a pledat vinovata la trei capete de acuzare pentru ca a ajutat cartelul de droguri Sinaloa, inclusiv conspiratie pentru spalare de bani si distribuire de droguri ilegale si implicare in tranzactii financiare, transmite Reuters.

Ea a recunoscut, de asemenea, ca a actionat ca un curier intre Guzman, care a condus cartelul, si alti membri ai organizatiei in timp ce acesta era detinut in inchisoarea Altiplano din Mexic dupa arestarea sa din 2014.

Judecatorul care a pronuntat sentinta a declarat ca Coronel si-a acceptat rapid responsabilitatea si a fost de acord sa renunte la aproape 1,5 milioane de dolari din veniturile obtinute din activitatea sa infractionala in favoarea guvernului american, iar sentinta de trei ani a fost redusa ulterior.

Biroul Penitenciarelor a precizat pe site-ul sau de internet ca o va elibera miercuri pe Coronel dintr-o institutie de detentie de joasa securitate din Los Angeles, fara a oferi alte detalii.

Intre timp, Guzman ispaseste o condamnare pe viata in SUA dupa ce a fost extradat acolo in 2017, in urma a doua evadari din inchisori mexicane de maxima securitate, una dintre ele prin saparea unui tunel lung de un kilometru din celula sa.

Avocatii lui Coronel nu au raspuns imediat la o solicitare de comentarii. Nu este clar daca se confrunta cu acuzatii pentru trafic de droguri sau alte infractiuni in interiorul Mexicului.

Coronel are doua fiice cu Guzman, pe care l-a cunoscut cand era o tanara regina a frumusetii si cu care s-a casatorit in 2007, la varsta de 18 ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: