Sotia unuia dintre ranitii din Colectiv: Romania e „departe de spitale, aparate complicate si multe maini de medici”

news

Sotia lui Cristian Matei, unul dintre tinerii raniti in incendiul din Clubul Colectiv, care este in prezent internat in Israel, a postat pe Facebook un mesaj tulburator. Femeia compara dotarile din spitalele din Romania cu cele din Israel, dar si numarul mare de specialisti comparativ cu cel din tara.

„Aici si acolo.
Aici Dumnezeu lucreaza prin mainile doctorilor. Si acolo la fel. Numai ca acolo are prea putine maini.
Aici sunt aparate complicate si seruri si injectii pe care le folosesc doctorii prin mainile carora lucreza Dumnezeu. Acolo sunt seruri si injectii.
Aici e timp de intrebari si raspunsuri despre aparate complicate si seruri si injectii. Acolo sa raspunzi la intrebari inseamna sa nu mai ai timp sa faci injectii.
Aici doctorii sunt buni si au aparate complicate care ii fac si mai buni. Acolo doctorii sunt buni. Si atat.
Aici doctorii vorbesc o limba pe care eu nu o cunosc. Dar n-a fost nimeni sa nu ma inteleaga. Acolo cuvintele doctorilor ies cu forcepsul din multele ore de nesomn in sala de terapie intensiva.
Aici milionarii construiesc spitale. Acolo milionarii construiesc biserici. Aici fiecare spital e de fapt o biserica. Acolo, langa fiecare spital e o biserica.
As vrea ca AICI sa insemne Romania. Dar Romania e ACOLO. Acolo, departe de tot ce ce aici. Departe de spitale, aparate complicate si multe maini de medici. Maini prin care lucreaza Dumnezeu.
Poate si de asta aici e Tara Sfanta. Pentru ca sunt multe spitale in care sunt multi medici prin mainile carora lucreaza Dumnezeu.
Scriu randurile astea la doua saptamani de la tragedia de la Colectiv. O saptama acolo. O saptamana aici”, a scris Oana Matei pe Facebook.

Sotul ei, Cristian Matei, a fost ranit grav in incendiul din Clubul Colectiv, de pe 30 octombrie. Cristian are arsuri de gradul 3 pe aproximativ 25% din suprafata corpului, precum si arsuri ale cailor respiratorii.

oana si cristi

Oana Matei a mai descris pe Facebook starile prin care a trecut dupa tragedia din Colectiv.

„De zece zile simt gust de cenusa in gura. Gust negru de frica.
De zece zile invat sa traiesc acum, cu teama ca tot ce aman ramne netrait. Si toate cuvintele inghitite intr-o viata raman nerostite.
De zece zile viata mi-a fost schimbata in cateva secunde de evenimente care nu au legatura cu mine.
De zece zile am invatat ca pot mult timp dupa ce am spus nu mai pot. Ca un cuvant poate sa-ti dea putere sau te poate ingropa definitiv.
De zece zile am invatat sa ma bucur de lucruri marunte: de imaginea mea oglindita in retina lui sau de o mana intinsa.
De zece zile am invatat lucruri pe care nu mi-as fi dorit niciodata sa le stiu. Si cuvinte complicate care descriu interventii medicale si mai complicate.
De zece zile vad oameni uniti intr-o solidaritate fantastica. Dar a fost nevoie de o drama pentru asta. De zece zile plang si sper alaturi de oameni pe care nu i-am cunoscut niciodata. Pentru ca povestea lor e si povestea mea”, scria, pe 9 noiembrie, Oana Matei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: