Sova nu mai scapa nici cu mir: „Cu parere de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii”

politica

Social-democratii vor vota pentru ridicarea imunitatii in cazul senatorului Dan Sova, a declarat luni presedintele PSD, Liviu Dragnea.

”Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii”, a afirmat Liviu Dragnea, intrebat de jurnalisti despre votul PSD in cazul Dan Sova. Liviu Dragnea s-a prezentat luni la ICCJ, unde se judeca un nou termen in dosarul ‘Referendumul’.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, aminteste Agerpres.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

In dosar a fost retinut Mihai Balan, director general al CET Govora, pentru abuz in serviciu in forma continuata (doua acte materiale). Ulterior, Instanta suprema a stabilit ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.

Biroul permanent al Senatului urmeaza sa discute, in sedinta de luni, cererea privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova si sa o transmita Comisiei juridice pentru formularea unui raport.

De asemenea, senatorul Dan Sova va fi invitat la Comisia juridica pentru a-si studia dosarul si pentru a-si exprima punctul de vedere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: