externe

SpaceX a lansat un al doilea satelit de spionaj al Coreei de Sud. Nordul lui Kim Kong Un isi lanseaza si el proprii sateliti

Ministerul sud-coreean al Apararii a declarat luni ca cel de-al doilea satelit de spionaj produs in Coreea de Sud a intrat pe orbita, dupa ce a fost lansat cu o racheta SpaceX Falcon 9 de la Centrul Spatial John F. Kennedy din Florida, relateaza Reuters.

Racheta Falcon 9 a fost lansata duminica la ora 23.17 GMT, iar satelitul s-a separat cu succes de vehiculul de lansare 45 de minute mai tarziu si a intrat pe orbita vizata, a precizat ministerul intr-un comunicat.

Satelitul a reusit sa comunice cu succes cu o statie terestra la aproximativ doua ore si 40 de minute dupa lansare, a adaugat ministerul.

Lansarile succesive de sateliti de recunoastere au loc in contextul unei curse impotriva Coreei de Nord pentru capacitati militare in spatiu.

Dupa ce doua incercari anterioare s-au soldat cu prabusiri de rachete, Phenianul a declarat in luna noiembrie a anului trecut ca a folosit propriul vehicul de lansare Chollima-1 pentru a plasa pe orbita satelitul de recunoastere Malligyong-1.

Coreea de Nord a promis anterior ca va lansa trei noi sateliti de spionaj in 2024.

Ministrul sud-coreean al Apararii, Shin Won-sik, a declarat reporterilor ca nord-coreenii ar putea lansa un al doilea satelit de spionaj inca de la jumatatea lunii aprilie, a relatat agentia de stiri Yonhap.

Comentariul lui Shin s-a bazat pe observarea de catre armata a activitatilor conexe ale Coreei de Nord, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului sud-coreean al Apararii, Jeon Ha-gyu.

Cel de-al doilea satelit spion al Seulului este echipat cu un radar cu deschidere sintetica (SAR) capabil sa produca imagini indiferent de conditiile meteorologice.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

6 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

12 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago