externe

„SpaceX si Starlink nu folosesc inteligenta artificiala”. Elon Musk spune ca inteligenta artificiala nu are „utilitate” la SpaceX, cel putin deocamdata

Elon Musk nu are de gand sa recreeze prea curand „2001: Odiseea spatiala”, relateaza Business Insider.

Musk, care a raspuns luni la intrebari in cadrul celei de-a 27-a Conferinte anuale globale a Institutului Milken, si-a petrecut o buna parte din discurs laudand beneficiile inteligentei artificiale. La un moment dat, el a spus ca o inteligenta artificiala „in cautarea adevarului” ar putea „promova civilizatia umana”, atunci cand a fost intrebat despre rolul pe care aceasta tehnologie l-ar juca in viata de zi cu zi a oamenilor.

Dar cand a fost intrebat daca AI ar putea „accelera” eforturile sale in explorarea spatiala, el a parut mai putin entuziasmat de aceasta tehnologie.

„Poate IA sa va accelereze eforturile in spatiu? Cum credeti ca va ajuta in ceea ce incercati sa realizati?”, a intrebat finantatorul Michael Milken, care a moderat discutia.

„Adica, in mod ciudat, unul dintre domeniile in care aproape ca nu se foloseste AI este explorarea spatiala”, a raspuns Musk. „Asadar, SpaceX nu foloseste practic nicio inteligenta artificiala, Starlink nu foloseste inteligenta artificiala. Nu sunt impotriva utilizarii acesteia. Nu am vazut utilitatea”.

Musk a continuat, spunand ca a testat modele de limbaj imbunatatite de inteligenta artificiala punandu-le intrebari despre spatiu – iar rezultatele au fost dezamagitoare.

„Cu orice varianta data sau imbunatatiri ale AI, adica, ii voi pune intrebari despre paradoxul Fermi, despre proiectarea motoarelor de racheta, despre electrochimie – si pana acum, AI-ul a fost groaznic la toate aceste intrebari”, a spus Musk, referindu-se la paradoxul care se intreaba de ce nu am intalnit viata extraterestra, in ciuda probabilitatii mari ca aceasta sa existe in univers. „Asadar, mai este un drum lung de parcurs”, a mai spus el.

Desi si-a exprimat un oarecare scepticism cu privire la AI pentru explorarea spatiala, Musk a investit in continuare foarte mult in dezvoltarea inteligentei artificiale prin intermediul companiei sale xAI, un proiect care isi propune sa foloseasca tehnologia „pentru a accelera descoperirile stiintifice”, potrivit site-ului sau.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Aceasta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

25 de minute ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

56 de minute ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

2 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

3 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

2 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

3 ore ago