Spagarul sef de la Unifarm a fost suspendat din functie. El a fost instalat director de Guvernul PSD al lui Ponta

news

Membrii Consiliului de Administratie al CN Unifarm SA au aprobat constatarea suspendarii de drept a contractului de director general in cazul lui Adrian Ionel, incepand cu 23 iunie, dar nu mai tarziu de 14 iulie, data incetarii de drept a mandatului acestuia la conducerea companiei, informeaza miercuri Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, joi, reprezentantii Adunarii Generale a Actionarilor au constatat suspendarea de drept a contractului de administrator al lui Adrian Ionel incepand cu data de 26 iunie, pana la ridicarea masurii dispuse de DNA sau de catre instanta de judecata.

Masura vine in urma ordonantei procurorilor DNA de punere in miscare a urmaririi penale si luarea masurii controlului judiciar timp de 60 zile in cazul lui Adrian Ionel, precum si a masurii complementare de a nu exercita functia de director general si administrator la Unifarm.

Conform MS, membrii Consiliului de Administratie au decis numirea lui Ionut Ionescu in functia de director general interimar al Unifarm pe o durata de maximum 4 luni, dar nu mai tarziu de finalizarea procesului de recrutare pentru postul de director general, in conformitate cu OUG 109/2011.

Eugen Adrian Ionel, director general al Companiei Nationale Unifarm, a fost pus sub control judiciar de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat, printre altele, de luare de mita. Acesta este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenta, instigare la fals intelectual si folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane. Procurorii anticoruptie spun ca Eugen Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comerciala pentru ca Unifarm, companie de stat, sa atribuie un contract de achizitie a echipamentelor de protectie impotriva infectarii cu virusul SARS-CoV-2 – 250.000 de combinezoane si 3 milioane de masti chirurgicale.

Adrian Ionel a fost numit la Unifarm in perioada mandatului interimar de ministru al Sanatatii asumat de premierul Victor Ponta in toamna lui 2012.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: