Spagoveanu s-a ales cu un nou dosar la DNA. Arhiepiscopul Tomisului a facut ceva foarte murdar, prelatul nu are niciun fel de scrupule

news

Arhiepiscopul Tomisului a pus sub urmarire penala de DNA Constanta intr-un nou dosar. IPS Teodosie este acuzat de inducerea in eroare a organelor judiciare, marturie mincinoasa si abuz in serviciu in forma continuata.

Arhiepiscopul Tomisului a fost pus sub urmarire penala, miercuri, de catre Directia Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta, alaturi de alte doua fete bisericesti.

Inducerea in eroare a organelor judiciare, marturie mincinoasa si abuz in serviciu in forma continuata, acestea sunt acuzatiile aduse lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (functionar public in sensul legii penale).

De asemenea, Neculai Poalelungi, angajat al persoanei juridice de interes public Arhiepiscopia Tomisului (functionar public in sensul legii penale), este urmarit penal in acest dosar pentru savarsirea infractiunilor de inducerea in eroare a organelor judiciare, marturie mincinoasa, fals intelectual si favorizarea faptuitorului.

Ciprian Stoichin, consilier administrativ bisericesc in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, a fost pus si el sub acuzare pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu in forma continuata.

In februarie 2017, arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, si alte persoane au fost trimise in judecata pentru comiterea unor infractiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu in dauna A.P.I.A. in valoare de 1.392.964 lei.

„In acest context, la data de 10 octombrie 2017, in incercarea de a-si crea o situatie favorabila in cadrul procesului penal care are ca obiect cauza penala mentionata mai sus, Petrescu Teodosie a depus la DNA – Serviciul teritorial Constanta un denunt prin care acuza un numar de trei persoane fizice (doua dintre ele fiind angajate in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului) si doua juridice de fraudarea fondurilor europene, in anul 2016. Concret in cuprinsul sesizarii, suspectul Petrescu Teodosie, in mod nereal, a invederat faptul ca, fara stirea sa si cu incalcarea prevederilor legale, cei doi angajati, ar fi cerut si primit fonduri europene pentru o suprafata de 350 ha apartinand Arhiepiscopiei Tomisului. Mai mult, persoanele respective sunt acuzate ca ar fi incheiat acte de dare in arenda, catre terte societati si persoane, a unor suprafete de teren detinute de catre Arhiepiscopia Tomisului (in total 110 ha, situate in diferite locatii). In sustinerea celor de mai sus, suspectul Petrescu Teodosie, beneficiind de ajutorul suspectului Poalelungi Neculai, a dat declaratii si a depus la noul dosar astfel constituit mai multe documente false care ar fi sustinut vinovatia persoanelor respective”, se arata in comunicatul DNA.

„In perioada noiembrie – decembrie 2017, dupa sesizarea DNA cu privire la aspectele mentionate mai sus, prin doua decizii emise ca urmare a unui raport intocmit de suspectul Stoichin Ciprian, arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, cu rea-credinta si cu incalcarea dispozitiilor legale a dispus suspendarea celor doi angajati din functiile detinute in cadrul Arhiepiscopiei si suspendarea drepturilor salariale conferite acestora”, precizeaza procurorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: