Spaima fata de Kovesi e in continuare mare in PSD. Ciolacu saboteaza operationalizarea Parchetului European in Romania. Dezvaluirile lui Catalin Predoiu

politica

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a acuzat marti PSD ca saboteaza operationalizarea Parchetului european in Romania. „Marcel Ciolacu a zis ca are o buna comunicare cu mine, dar nu e tradusa in fapte. Fac apel catre majoritatea PSD din parlament sa abandoneze atitudinea pasiva de a bloca legi prin inactivitate”, a acuzat Predoiu.

„Ministerul Justitiei si-a indeplinit obiectivele, suntem printre primele state care au inchis negocierile. Am avut un schimb de scrisori cu procurorul european. Am avut un schimb de scrisori cu procurorul sef Laura Codruta Kovesi, am concluzionat ca Romania va delega pentru inceput 15 procurori, cu 5 de rezerva.

Exista deja in Parlament un proiect privind internalizarea directivei, dar din pacate treneaza. Majoritatea parlamentara PSD nu isi face treaba, este un semn ca e o cosmetizare a atitudinii PSD fata de justitie.

Daca majoritatea PSD nu adopta cu celeritate si proiectul guvernului Orban privind operationalizarea EPPO, dar si proiectele mai vechi – internalizarea directivei privind protectia intereselor financiare ale UE – atunci declaratiile PSD nu sunt decat expresia lipsei de vointa sau incapacitatii PSD

Atitudinea pasiva de a bloca prin inactiune duce la neadoptarea legislatiei necesare pentru operationalizarea Parchetului European. E doar o diferenta de nuanta in abordarile PSD, nu o diferenta de substanta.

Nu mai putin de 9 scrisori trimise Parlamentului in acest an in care am cerut urgentarea adoptarii acestor acte normative in Parlament. Nu inteleg de ce PSD nu le adopta mai repede.

Marcel Ciolacu a zis ca are o buna comunicare cu mine, dar nu e tradusa in fapte. Fac apel catre majoritatea PSD din parlament sa abandoneze atitudinea pasiva de a bloca legi prin inactivitate. Multumesc pentru politeturi, domnule Ciolacu, dar nu am nevoie de ele. Am nevoie sa adoptati aceste legi”, a declarat Predoiu, intr-o conferinta de presa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: