Spaima hotului. Badalau: „Sa nu inchidem din nou oamenii in case ca in puscarii”

politica

Presedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca romanii nu trebuie lipsiti de libertate, de anumite drepturi si democratia trebuie aparata cu orice pret.

„Asa cum ne-am obisnuit, PNL a scris o lege extrem de proasta referitor la carantinare, o lege care a trebuit dezbatuta atat la Camera Deputatilor unde au fost aduse modificari, cat si la Senat unde si eu am avut amendamente cu privire la respectarea libertatii cetatenilor. Parlamentul trebuie sa apere drepturile si libertatile cetatenilor, indiferent ca e vorba de o boala sau ca e alta nenorocire. In primul rand trebuie aparate drepturile si libertatile cetatenilor. Nu putem face dintr-un stat, intr-o anumita perioada, o dictatura in care sa lipsim oamenii de libertate, de drepturi. Asta nu e democratie si trebuie sa o aparam cu orice pret. Sanatatea oamenilor trebuie protejata, dar nu incarcerandu-i, nu luandu-le drepturile, nu luandu-le dreptul de a vorbi, dreptul la libertate, la miscare, la familie pana la urma”, a afirmat Niculae Badalau.

El a mai spus ca trebuie gasite solutii pentru a trece peste aceasta epidemie, dar fara a „subjuga oamenii si a-i inchide din nou in case ca in puscarii”, ceea ce afecteaza si economia la nivel national, in conditiile in care „in momentul acesta, Romania se afla intr-un colaps economic, avem totul oprit si din ce in ce vom trai mai greu”.

Badalau a fost condamnat in 1988 la un an de inchisoare pentru ca a furat patru saci de grau. Recent, Badalau a fost impus de majoritatea PSD din Parlament ca vicepresedinte al Curtii de Conturi.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: