Spaima mare in PSD, Firea face infarct: „Guvernul pregateste ordonanta de urgenta pentru alegerile in doua tururi”. Au amanat sedinta conducerii parlamentului

politica

Sedinta Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor in cadrul careia trebuia sa se stabileasca calendarul dezbaterii motiunii de cenzura depuse de PSD si care era programata marti, la ora 12,00, a fost amanata.

Potrivit unor surse social-democrate, citate de Agerpres, decizia apartine reprezentantilor PSD care au refuzat sa participe la sedinta deoarece au primit informatii ca in reuniunea de Guvern se va adopta o ordonanta de urgenta pe tema alegerii primarilor in doua tururi.

Reprezentantii PSD asteapta finalul sedintei de Guvern pentru a decide ce vor face in continuare, au precizat sursele citate.

Motiunea de cenzura „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democratiei romanesti”, semnata de 208 parlamentari PSD si UDMR, a fost prezentata luni in plenul Parlamentului. Motiunea social-democratilor vine dupa ce, saptamana trecuta, Guvernul Orban si-a angajat raspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Firea, care are zero sanse sa fie realeasa primar daca vor fi alegeri in doua tururi, face cele mai mari presiuni pentru ca toti parlamentarii PSD sa voteze motiunea de cenzura. „Sustin votul pentru motiunea de cenzura, care se va da maine in Parlament”, a scris Firea.

Mai mult despre: ,


Comentarii: