Spaima mare in PSD, parlamentarii voteaza la vedere pentru ridicarea imunitatii lui Banicioiu: „Sa nu impiedicam aflarea adevarului”

politica

Plenul Camerei Deputatilor dezbate si voteaza, marti, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de ridicare a imunitatii deputatului Nicolae Banicioiu, fost ministru al Sanatatii, in cazul caruia s-a cerut urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita in forma continuata.

Parlamentarii PSD vor vota la vedere pentru ridicarea imunitatii lui Nicolae Banicioiu, anunta surse din PSD. Liderii PSD se tem ca ar putea fi acuzati ca au votat impotriva solicitarii DNA, asa cum au facut de fiecare data in ultimii patru ani.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis vineri sa voteze pentru ridicarea imunitatii lui Banicioiu.

S-au inregistrat 19 voturi „pentru” si 2 voturi „impotriva”.

Presedintele comisiei, Nicusor Halici, a declarat ca, prin votul dat, deputatii juristi au dorit sa nu impiedice cu nimic aflarea adevarului.

Potrivit acestuia, „Nicolae Banicioiu a sustinut ca nu are nimic de ascuns in fata instantei si Parchetului si nu se considera vinovat de ceea ce a fost identificat in dosarul deschis in rem”.

Halici a sustinut ca in solicitarea DNA „sunt specificate elemente care duc in zona de infractiune”.

Prezent si el la sedinta Comisiei juridice, Nicolae Banicioiu a declarat ca toate acuzatiile la adresa sa sunt ”minciuni”.

„Sunt niste minciuni. (…) Pozitia mea este foarte clara. Eu vreau sa ajungem cat mai repede cu discutia pe fond. Pana acum nu am fost audiat, nu inteleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat si inteleg din multe pareri juridice ca puteam fi audiat de cate ori era nevoie. Nu mai candidez. Sa stea lumea linistita. Vreau eu sa lamurim practic chestiunea asta si vad cum e posibil totusi ca in Romania denuntatorul sa fie crezut absolut oricand, dar sa ramana cu tot, sa i se ofere protectie, imunitate si orice. Pot sa-mi ia imunitatea si orice ca oricum le-am dat-o eu”, a spus Banicioiu.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Gabriela Scutea, a trimis Camerei Deputatilor, miercurea trecuta, o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA in vederea exercitarii dreptului de a cere urmarirea penala fata de deputatul Nicolae Banicioiu, fost ministru. Faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut in perioada 2012-2014 si 2014-2015, cand Banicioiu a fost ministru.

Mai mult despre:

Comentarii: