Spaima mare la varful Jandarmeriei. Procurorii militari s-au autosesizat in cazul abuzurilor de la Topoloveni, s-a deschis dosar penal

news

Parchetul militar de pe langa Tribunalul Bucuresti s-a autosesizat in cazul jandarmilor care i-au luat, vineri, cu duba pe protestatarii de la Topoloveni in timpul vizitei liderului PSD, Liviu Dragnea, anunta surse judiciare citate de g4media.ro. Potrivit acestora, procurorii efectueaza cercetari in rem (sunt cercetate deocamdata faptele, nu persoanele) pentru abuz in serviciu, purtare abuziva si lipsire de libertate.

Judecatorul Cristi Danilet a anuntat deja ca abuzurile comise de autoritatile PSD in ultimele zile au fost „observate de noi, magistratii”.

„Sa nu creada cineva ca noi, magistratii, nu vedem toate astea si nu intelegem ce se intampla in Romania”, avertizeaza Danilet.

„Oameni sanctionati pentru postari pe FB sau lasere pe cladiri, oameni amenintati cu dosare penale daca ies la proteste, oameni care au accesul interzis in orase daca nu striga pentru unii, oameni bagati in dube daca striga impotriva altora – sa nu creada cineva ca noi, magistratii, nu vedem toate astea si nu intelegem ce se intampla in Romania. Doar ca statutul nu ne permite sa comentam public.

Insa ne vom bate ca DREPTURILE OMULUI sa fie respectate, caci numai asa poate fi protejata LIBERTATEA, aceasta fiind valoarea suprema ce sta la baza DEMOCRATIEI. Iar cat timp JUSTITIA va fi independenta, oamenii pot fi siguri ca drepturile lor legitime vor fi ocrotite, iar abuzurile vor fi sanctionate.

Iata, si de asta voi iesi la vot si la referendum voi vota DA la cele doua intrebari: este un DA pentru justitie si un DA pentru continuarea luptei impotriva coruptiei”, a scris duminica pe Facebook judecatorul Cristi Danilet, de la Tribunalul Cluj.

Reactia lui Danilet vine dupa ce, vineri, mai multi protestatari pasnici au fost ridicati de fortele de ordine la Topoloveni, pentru a nu-l deranja pe Liviu Dragnea, iar duminica orasul Targoviste a fost blocat complet de un alt miting al PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: