Spaima mare printre burtosii din Jandarmerie si Politie, revolutie in sistem. Noul ministru de Interne anunta schimbari majore

politica

Marcel Vela, ministrul desemnat pentru Interne, a anuntat, marti, in cadrul audierilor din Comisia parlamentara de specialitate ca va avea loc o reorganizare in profunzime a Jandarmeriei si Politiei Romane. De asemenea, el a spus ca vor fi desecretizate toate documentele legate de 10 August 2018.

Vela le-a spus parlamentarilor ca vrea sa reorganizeze Politia Romana, sa organizeze concursuri pentru functiile de conducere si sa creasca numarul de politisti prezenti in strada. De asemenea, mininistrul desemnat vrea sa modifice statutul politistului si sa limiteze mandatele de conducere pentru sefii de inspectorate judetene.

Vela a mai spus ca trebuie reformat si cadrul legal in care functioneaza Jandarmeria.

„Inregistram o scadere a increderii populatii in aceste institutii esentiale ale statului. Se impune ca impreuna, Guvern si Parlament, sa lucram pentru a initia o reforma pentru depolitizare”, a spus ministrul propus pentru Interne.

O alta urgenta anunta de Vela este desecretizarea tuturor documentelor legate de evenimentele din 10 august 2018 din Piata Victoriei.

„Tocmai ca in baza certificatului ORNISS am citit anumite rapoarte, nu am nici puterea si nici posibilitatea legala sa le divulg public. Intai desecretizam tot ceea ce s-a intamplat, ca sa aflati si dumneavoastra si toti cetatenii, se va face o analiza si va asigur ca se va lua cea mai buna decizie pentru Romania si pentru MAI”, a spus Vela, dupa avizarea sa in Comisiile reunite pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlament.

El a aratat ca a discutat cu jandarmii dupa evenimentele din 10 august 2018, care i-au explicat ca a fost o eroare de management a situatiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: