„Spaima politicienilor romani”. Entuziasm in presa europeana dupa alegerea lui Kovesi

news

Presa europeana descrie cu entuziasm si optimism votul de la Bruxelles in favoarea Laurei Codruta Kovesi.

Intr-un material publicat de France 24, Kovesi este descrisa drept  „spaima politicienilor romani”.

„Kovesi si-a luat revansa dupa ani de lupta cu sicanele clasei politice duse pana in punctul unei obsesii a guvernului roman”, titreaza Le Point.

Reuters si Euronews vorbesc despre fosta sefa DNA ca despre un cavaler anticoruptie pregatit acum sa duca batalia la nivelul Uniunii Europene.

Die Welt din Germania considera ca viitoare numire a Laurei Codruta Kovesi la Parchetul European este o infrangere pentru guvernul de la Bucuresti a carei opinie contrara a fost ignorata de cele mai multe state din Consiliu.

Titlu in Irish Times:

Manfred Weber, lider al popularilor europeni, vorbeste despre votul de azi ca despre un succes al luptei impotriva coruptiei dupa luni de atacuri ale guvernului de la Bucuresti la adresa Laurei Codruta Kovesi.

Guy Verhofstadt, printre cei mai vocali critici ai derapajelor statului de drept din Romania si reprezentant al grupului Renew Europe din Parlamentul European, considera ca Laura Kovesi este cea mai potrivita persoana sa ocupe functia de procuror-sef european.

Rezultatul votului din Consiliu este salutat si de grupul Verzilor. Felicitari au venit si din partea Evei Joly, activista anticoruptie din Franta devenita europarlamentar si cu care Laura Codruta Kovesi a fost deseori comparata. „Ii salut curajul si perseverenta in fata coruptilor care au incercat sa o distruga”, a scris Eva Joly.

 

Mai mult despre:

Comentarii: