Spania a depasit Italia in privinta numarului de infectari. A ajuns pe locul 2 in lume, dupa Statele Unite

externe

Spania a depasit luni Italia la numarul de cazuri de contaminare cu coronavirus confirmate, arata datele Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) consultate de dpa, informeaza Agerpres.

Totalul de infectari a ajuns in Spania la 130.759, cu aproximativ 1800 mai multe decat in Italia. Schimbarea in statisticile epidemiei de COVID-19 a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute: Spania a trecut pe primul loc in Europa si pe al doilea in lume, dupa Statele Unite.

Italia ramane insa tara cu cele mai multe decese provocate de coronavirus pe plan mondial: 15.889; dintre tarile europene, urmeaza Spania cu 13.055, Franta cu 8078 si Regatul Unit cu 4934, conform ECDC.

Desi este pe locul al treilea in Europa ca numar de infectii confirmate, Germania are un bilant mai putin grav al deceselor – 1434. Universitatea americana Johns Hopkins estimeaza ca numarul de infectari in Germania a depasit 100.000.

In Spania are insa loc si o evolutie incurajatoare: numarul de cazuri noi continua sa scada, a informat luni ministerul sanatatii de la Madrid. In ultimele 24 de ore, s-au inregistrat sub 4300 de infectari, cel mai mic total zilnic din 22 martie; ca urmare, datele nationale au ajuns la un total general de aproximativ 135.000 de cazuri de la inceputul epidemiei. Bilantul de luni, de 637 de morti, este cel mai redus din 24 martie.

Consolidarea rezultatelor relativ mai bune se constata ‘practic in toate regiunile’ din Spania, a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului pentru Urgente Sanitare (CCAES), Maria Jose Sierra. Rata de crestere a numarului de infectari este acum in jur de 3%, in scadere de la 5% cu o zi in urma, a precizat ea. Este cea mai redusa rata de la inceputul crizei in Spania, cand se inregistrau cresteri zilnice de pana la 22%.

Ca urmare, a scazut presiunea asupra spitalelor si a unitatilor de terapie intensiva, a aratat Sierra. In ultimele 24 de ore au fost externati 2300 de pacienti vindecati; totalul cazurilor incheiate prin recuperarea bolnavilor a ajuns la peste 40.000.

Spania ramane totusi una din tarile cele mai afectate de epidemie. Sambata, premierul Pedro Sanchez a decis prelungirea starii de urgenta, inclusiv a restrictiilor de circulatie, pana in 26 aprilie. Parlamentul urmeaza sa voteze masura joi.

In Europa, primele cazuri de contaminare cu coronavirus au fost raportate in Franta si Germania, la sfarsitul lui ianuarie, reaminteste dpa. Dupa o luna, numarul de bolnavi a inceput sa creasca rapid in Italia, iar de la jumatatea lui martie, o accelerare similara a epidemiei a inceput si in Spania.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: