Spania: Insulele Baleare interzic consumul de alcool pe strada in anumite zone. Turistii prinsi consumand alcool in zonele interzise vor primi amenda si va fi notificata ambasada

externe

Insulele Baleare extind restrictiile privind consumul de alcool pe strada si petrecerile pe vase in incercarea de a scadea numarul vacantelor alimentate cu alcool in zonele turistice, potrivit BBC.

Guvernul spune ca inasprirea unei legi adoptate in 2020 se va aplica punctelor populare, inclusiv Playa de Palma si Magaluf din Mallorca si Sant Antoni din Ibiza.

Persoanele prinse consumand alcool in afara zonelor autorizate vor fi primi amenzi intre 500 si 1.500 de euro. Conform noii legi, care intra in vigoare sambata, numarul sanctiunilor luate impotriva strainilor va fi contabilizat si depus la ambasadele respective.

Legislatia introduce reguli mai stricte impotriva ambarcatiunilor pe care se organizeaza petreceri, carora li se va interzice sa se apropie la mai putin de o mila nautica (1,852 km) de zonele desemnate. Preluarea sau debarcarea pasagerilor va continua sa fie interzisa. Anterior, acestor ambarcatiuni li s-a interzis sa faca publicitate in cele trei zone.

Luis Pomar, ofiter de presa la Consiliul de turism din Insulele Baleare, a declarat pentru BBC ca legea din 2020 a lucrat pentru a reduce comportamentul antisocial. El a adaugat ca spera ca legea nu va mai fi necesara „in trei-patru ani, daca vom insufla oamenilor cum sa se comporte”.

Zonele pentru care se aplica legea au fost modificate la cererea autoritatilor locale.

Potrivit lui Pomar, o comisie pentru „Promovarea civismului in zonele turistice” va fi extinsa pentru a include reprezentanti ai tarilor ai caror turisti sunt cel mai mult asociati cu probleme – Marea Britanie si Germania.

Guvernul a reiterat ca legea din 2020 interzice magazinelor sa vanda alcool intre orele 21:30 si 08:00, ora locala.

La momentul introducerii legii din 2020, guvernul regional a declarat ca este primul din Europa care a restrictionat promovarea si vanzarea alcoolului in anumite zone turistice. Acesta a spus ca noile masuri vor „combate excesele” si vor „forta o schimbare reala a modelului turistic al acestor destinatii”.

Insa unii localnici s-au plans ca legea ar dauna afacerilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: