In Spania nimeni nu zbiara ca e de vina „statul paralel”. Cumnatul regelui Spaniei merge la inchisoare pentru 5 ani si 10 luni

externe

Cumnatul regelui Spaniei, Inaki Urdangarin, va merge la inchisoare. Anuntul a fost facut astazi de Curtea Suprema, care a decis ca sotul infantei Cristina trebuie sa se prezinte singur la inchisoare, in cel mult cinci zile, dupa ce ieri a fost condamnat la 5 ani si 10 luni de inchisoare, pentru coruptie si frauda.

Cumnatul regelui Spaniei mai are o cale de atac, la Curtea Constitutionala. Avocatii lui sperau ca instanta sa-l lase in libertate pana la epuizarea acestei proceduri, dar judecatorii au decis ca Urdangarin sa inceapa executarea pedepsei.

Inaki Urdangarin a fost acuzat ca a deturnat bani publici, printr-o fundatie pe care o conducea. Prejudiciul in acest caz ar depasi 6 milioane de euro.

In acelasi caz a fost anchetata si sotia ducelui de Palma si sora a regelui Felipe al VI-lea. Ea a fost banuita ca si-a ajutat sotul sa comita aceste fapte, dar a fost achitata din lipsa de dovezi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre:


loading...

Comentarii: