Spania trimite in Bulgaria patru avioane de lupta Eurofighter si 130 de soldati. Si Olanda va trimite doua F-35

externe

Spania va trimite saptamana aceasta patru avioane de razboi si 130 de soldati in Bulgaria pentru misiuni de politie aeriana, pe fondul tensiunilor legate de consolidarea militara a Rusiei la granita cu Ucraina, a anuntat miercuri Ministerul bulgar al Apararii.

Primele avioane Eurofighter spaniole sunt asteptate sa aterizeze in Bulgaria pana la sfarsitul saptamanii pentru sarcini de protectie a spatiului aerian impreuna cu Fortele Aeriene bulgare pana la sfarsitul lunii martie, a precizat ministerul.

„Misiunea pune in aplicare masuri pentru a asigura securitatea tarilor membre NATO pe flancul estic”, a precizat ministerul apararii intr-un comunicat citat de Reuters.

Se asteapta ca si Olanda sa desfasoare doua avioane F-35 in Bulgaria in aprilie si mai pentru activitati de politie aeriana.

Bulgaria, membra NATO din 2004, intentioneaza sa infiinteze un grup de lupta de pana la 1.000 de soldati sub comanda bulgara si in stransa cooperare cu NATO, care va include si soldati din alte tari aliate.

Ucraina considera ca mai exista inca o sansa de a rezolva impasul prin diplomatie, dar ca exista deja motive pentru a impune sanctiuni Moscovei, a declarat miercuri ministrul de externe Dmytro Kuleba.

Mai mult despre: ,

Comentarii: