„Specialistii” ALDE. Un fost sef al Protectiei Mediului si-a infiintat un post special pentru el, pe care l-a ocupat dupa ce a pierdut functia de conducere

politica

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca Viorel Toma, fost presedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, s-a aflat in conflict de interese, deoarece a vacantat un post in institutie pentru el, pe care l-a ocupat dupa ce a pierdut functia de conducere.

Potrivit unui comunicat al ANI, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Viorel Toma a semnat mai multe documente aferente procesului de vacantare a postului de auditor la Serviciul Audit Public Intern din cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, post pe care a fost transferat in aceeasi zi, incalcand astfel prevederile art. 72, alin. (1) Legea nr. 161/2003.

Totodata, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Viorel Toma a infractiunii de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, intrucat a semnat o serie de documente ce au creat un folos material pentru el, prin faptul ca a efectuat demersurile necesare in vederea ocuparii functiei de auditor in cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, dupa data incetarii functiei de demnitate publica, precum si beneficierii de drepturile salariale aferente acestei functii.

Viorel Toma a fost revocat, in iulie 2020, din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, decizia fiind semnata de premierul de la acea vreme Ludovic Orban.

Toma a facut parte din ALDE.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: