politica

„Specialistii” lui Ciolacu. Deputata PSD care a vorbit 3 minute in 12 ani de Parlament. Cine este tatal ei

Ileana Cristina Dumitrache, candidata pe o pozitie eligibila pe lista PSD Constanta, a vorbit doar trei minute in toti cei 12 ani in care s-a aflat in Parlament, arata o analiza publicata de USR PLUS.

Dumitrache s-a mentinut in aceste conditii 12 ani in Parlament si a reusit sa fie din nou pe listele PSD multumita tatalui ei, care este vicepresedinte al PSD Constanta. Tatal ei, Ion Dumitrache, este si un prosper om de afaceri, el avand numeroase contracte pe bani publici in perioada in care Constanta era condusa de cuplul Radu Mazare – Nicusor Constantinescu.

Postarea integrala a USR PLUS:

Ileana Cristina Dumitrache este imaginea fidela a politicianului de cariera, intrat devreme in Parlament, la 26 de ani mai exact, care s-a remarcat prin tacere. In 12 ani de mandat, deputata PSD a luat cuvantul in plen aproximativ trei minute. Adica suficient pentru a depune juramantul si a spune ‘prezent’.

Primul mandat a fost unul timid, deputata PSD vorbind doar 36 de secunde, in cel de-al doilea a adaugat 9 secunde la cele 36, iar in cel de-al treilea a progresat subit, ajungand la 1 min si 31 de secunde.

Desi a tacut mai bine de un deceniu pe bani publici foarte multi (vezi aici cat castiga un parlamentar – https://bit.ly/3eqewgf) Ileana Cristina Dumitrache isi doreste in continuare un nou mandat de deputat, candidand din partea PSD Constanta, organizatie al carei vicepresedinte este chiar tatal sau, Ion Dumitrache.

Prosper om de afaceri, Ion Dumitrache este abonat la contractele cu statul, dupa cum presa locala a scris in repetate randuri, si un apropiat al gruparii Mazare – Constantinescu – Strutinsky (https://bit.ly/3jS3DVL), dar si partener de afaceri cu fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe.

In 2013, Ion Dumitrache a fost nevoit sa demisioneze din functia de consilier judetean al PSD, dupa ce a fost gasit incompatibil de ANI (https://bit.ly/3kXPEis), deoarece firma sa, SC Eurosantis SRL, primea contracte pe banda rulanta de la DGASPC Constanta, institutie aflata chiar in subordinea sa. Aceeasi firma SC Eurosantis SRL pentru care fiica sa a lucrat ca director de marketing, in timp ce, conform CV-ului sau, studia la Londra “Afaceri si Limbi Straine”, iar la Bologna “Marketing si Pictura”.

La capitolul integritate, insa, Ileana Cristina Dumitrache nu a excelat ca in planul studiilor concomitente. In 2011 a fost reclamata de ANI la Parchetul General pentru fals in declaratii, dupa ce reprezentantii institutiei descoperisera ca deputata PSD nu isi declarase mai multe venituri, iar, in 2013, presa scria despre aceasta ca donase USL, in 2012, 75.000 euro in timpul campaniei pentru parlamentare, iar PSD 10.800 lei, asta desi in declaratia de avere preciza atunci ca nu are nicio proprietate, conturi, bunuri sau datorii (https://bit.ly/36eUO3F).

Indiferent de activitatea prestata in Parlament, remuneratia si beneficiile conferite de fotoliul de deputat/senator raman neclintite. Nu exista nicio evaluare, la fel cum nu exista niciun mijloc de sanctionare din partea cetatenilor, doar la vot, din patru in patru ani.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

4 minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

19 minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

34 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

49 de minute ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

O oră ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

O oră ago