„Specialistii” lui Tariceanu: Sotia unui condamnat pentru OMOR, numita in CA de la E.ON Romania

politica

Sotia unui afacerist care l-a ajutat pe Calin Popescu Tariceanu sa isi faca partid, dupa plecarea din PNL, a fost numita politic in consiliul de administratie de la E.ON Distributie Romania, de unde incaseaza mii de euro pentru fiecare sedinta. Sotul ei, afaceristul, a fost condamnat pentru omor, dupa ce si-a ucis o angajata.

Dupa plecarea din PNL, lui Tariceanu i s-a pus in brate un partid gata inregistrat, care avea sediul intr-un apartament din Brasov, Partidul National al Mediului. Presedinte al formatiunii era un afacerist local dubios, condamnat pentru omor, Ionica Anutoiu. Partidul fondat de afacerist este actualul ALDE al lui Tariceanu.

Cine este Ionica Anutoiu: “In acea zi i-a spus Melaniei: ‘Pleaca, in aia ma-tii, ca-ti trag una!’”

Afacerist dubios din Brasov, trimis in 2004 in judecata pentru inselaciune, Ionica Anutoiu are si o condamnare definitiva pentru omor. In 29 aprilie 2006, Anutoiu a ucis-o in plina strada pe Melania Bitea, fosta lui contabila. La cele peste 100 de kilograme ale sale, el i-a tras un dos de palma femeii, care a cazut si s-a lovit cu capul de asfalt. Dupa cateva zile de coma, Melania Bitea a murit.

Martori la scena au fost prietenul lui Anutoiu, Dumitru Butan (afacerist si politician local), si sotia sa. Initial, acesta i-a luat apararea, dupa care s-a decis sa spuna adevarul. Avea depresii pentru ca jurase stramb pe Biblie.

„In acea zi i-a spus Melaniei: ‘Pleaca, in aia ma-tii, ca-ti trag una!’. Apoi s-a intors spre ea si in secunda urmatoare a lovit-o. Am auzit ‘cloc’, zgomot facut de maxilarul ei. I-am spus atunci: ‘Ce ai facut mai, nenorocitule, ce ai facut Ionica?’. A lovit-o cu mina dreapta, nu stiu daca avea pumnul strins sau nu. A fost o lovitura grava, iar femeia a cazut si s-a lovit cu capul de caldarim. A lovit-o intentionat, a fost o lovitura puternica. Apoi, cit timp eu m-am repezit sa o ajut, el statea pur si simplu si se uita. Anutoiu mi-a spus sa declar ca Melania l-ar fi tinut de mina si el a incercat sa scape de strinsoarea ei“, a spus Butan in timpul procesului.

“Ne-a mintit ca Melania e hoata. Ca s-a dus acasa si sotul ei a batut-o”

Sotia lui Dumitru Butan, care si ea i-a luat initial apararea lui Anutoiu, a martusit apoi plina de remuscari.

“Ne-a mintit ca Melania era hoata, a dat vina pe ea pentru tot. Nu trebuia sa acceptam asa ceva. Am probleme mari de atunci, nu mai pot sa dorm, am remuscari, nu mai vreau sa traiesc cu povara minciunii in suflet toata viata. A zis ca el e om bun si cinstit. Ne-a mintit si noi i-am mai acordat o sansa. Ne-a manipulat, pina sa descoperim ca el este un mincinos. Ne-a spus ca Melania a plecat in acea seara din spital, ca s-a externat. Si ca s-a dus acasa, iar sotul ei a batut-o toata noaptea. Si ca doua zi, spunea Anutoiu, s-a dus din nou la spital. Anutoiu se purta foarte frumos cu noi, ne cauta mereu, ne vorbea frumos la telefon, era amabil. Stia ca este vinovat si ca noi sintem martorii lui principali. Nu aveam nici o obligatie fata de el, am vrut sa-l ajutam pentru ca se purta frumos cu noi“, a spus atunci Carmen Butan.

Condamnat la patru ani cu suspendare. A refuzat sa-l ajute pe fiul victimei

Cu toate acestea, Ionica Anutoiu a primit in 2007 o condamnare cu suspendare. Patru ani de inchisoare cu suspendare si opt ani de supraveghere, pentru lovituri cauzatoare de moarte. In timpul procesului, el a sustinut ca este nevinovat si ca n-a lovit-o pe femeie, care l-ar fi jignit fara motiv. El doar a incercat sa se elibereze din strinsoarea ei. Anutoiu a mai spus atunci ca nu-l poate sprijini sau despagubi material pe fiul minor al Melaniei Bitea, ramas orfan de mama, deoarece nu este un om bogat.

Dupa opt ani, in 2015, partener de guvernare, un “adevarat liberal”

Ionica Anutoiu nu aparea oficial in structura de conducere a Partidului Liberal Reformator. Insa a avut grija sa pastreze controlul. Potrivit unui comunicat de presa dat pe 25 iulie 2014 de oamenii lui Tariceanu, in biroul de conducere al noului partid aparea si o anume Elena Anutoiu. Nimeni alta decat sotia lui Ionica Anutoiu. Ulterior, Partidului Liberal Reformator a devenit ALDE.

Mai jos, Elena si sotul la intalnire cu liderii ALDE la Parlament.

anutoiu1

Elena Anutoiu ar fi fost, conform relatarilor din presa, implicata si in afacerile dubioase ale sotului, printre care si o „teapa” de 7,44 miliarde de lei vechi data unor alte societati comerciale.

elena anutoiu

Aceasta este in acest moment consilier local in comuna Cristian din Brasov. O rasplata prea mica pentru contributia sotului la constructia partidului lui Tariceanu. Astfel, pe cand ALDE facea parte din guvernul lui Victor Ponta, Elena Anutoiu a fost numita in consiliul de administratie de la E.ON Distributie Romanie.

e on

Potrivit unei legi propusa de guvernul Ponta si adoptata de Parlament in 2014, membrii Consiliilor de Administratie si ai Adunarii Generale a Actionarilor din companiile de stat primesc pentru fiecare participare la sedinte pana la 25% din salariul directorului general. Intr-o companie de talia E.ON, salariul managerului este de peste 10.000 de euro pe luna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: