Specialistii PSD. Gainarul Badalau si socrul lui Ponta, avizati in Parlament pentru functii grele in statul roman

politica

Senatorii si deputatii din Comisiile de buget-finante au dat luni aviz pozitiv candidaturilor lui Ilie Sarbu – pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi si candidaturii lui Niculae Badalau (PSD) – pentru functia de vicepresedinte al Autoritatii de Audit.

Badalau a fost condamnat in 1988 la inchisoare pentru ca a furat patru saci de grau.

Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, a fost validat pe locul ramas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata ramasa a mandatului inceput cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotararii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi si a unui vicepresedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

Au mai primit avizul parlamentarilor comisiilor de buget; pentru functia de consilier al Curtii de Conturi: Sorin Lazar, Ion Calin, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, incepand cu 15 octombrie 2020), Dezso Csongor – Attila, Adrian Popa.

Au existat 16 dosare retrase.

Cei sapte candidati avizati luni de comisii urmeaza sa fie validati marti, in sedinta plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului.

Mai mult despre:

Comentarii: