Specialistii PSD. Gainarul Badalau si socrul lui Ponta, avizati in Parlament pentru functii grele in statul roman

politica

Senatorii si deputatii din Comisiile de buget-finante au dat luni aviz pozitiv candidaturilor lui Ilie Sarbu – pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi si candidaturii lui Niculae Badalau (PSD) – pentru functia de vicepresedinte al Autoritatii de Audit.

Badalau a fost condamnat in 1988 la inchisoare pentru ca a furat patru saci de grau.

Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, a fost validat pe locul ramas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata ramasa a mandatului inceput cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotararii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi si a unui vicepresedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

Au mai primit avizul parlamentarilor comisiilor de buget; pentru functia de consilier al Curtii de Conturi: Sorin Lazar, Ion Calin, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, incepand cu 15 octombrie 2020), Dezso Csongor – Attila, Adrian Popa.

Au existat 16 dosare retrase.

Cei sapte candidati avizati luni de comisii urmeaza sa fie validati marti, in sedinta plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: