politica

„Specialistii” PSD. Pe cine a numit penalul Marian Neacsu in functia de CEO al Transelectrica: fost ofiter MApN si fost consilier al lui Mihai Tudose

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis, in sedinta din 22 decembrie, numirea unor membri ai Directoratului pentru un mandat provizoriu de patru luni, potrivit unui comunicat remis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

Cei cinci membri ai Directoratului sunt: Gabriel Andronache, Stefanita Munteanu, Catalin-Constantin Nadolu, Marius-Viorel Stanciu si Florin-Cristian Tataru.

Totodata, Gabriel Andronache a fost ales presedinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al energiei electrice din Romania.

Pachetul majoritar de actiuni, 58,6%, este detinut de statul roman, prin Secretariatul General al Guvernului, iar restul actiunilor sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. Secretariatul General este condus de PSD-istul Marian Neacsu, care a fost condamnat penal in 2016 pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

Cine este Gabriel Andronache

Potrivit unor surse din piata, citate de Economica, Gabriel Andronache este aceasi Andronache care a fost numit, in anul 2017, membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. El a ajuns atunci in pozitia de la Hidroelectrica de pe cea de consilier al fostului premier PSD Mihai Tudose.

Anterior, el a fost consilier la Biroul de Promovare Economica si Comerciala al Ambasadei Romaniei de la Paris (septembrie 2015 – iulie 2017), director al cabinetului ministrului Economiei (februarie 2014 – septembrie 2015), presedinte al Consiliului de Administratie al Cuprumin si administrator special al producatorului de componente de munitie pentru armament Metrom SA (2014-2015), membru in comisiile de listare la Bursa ale Transgaz, Nuclearelectrica si Romgaz (2013), director de cabinet al ministrului PSD al Energiei Constantin Nita (ianuarie 2013 – februarie 2014), jurist la producatorul de mase plastice UPRUC-POL SA (martie 2010 – ianuarie 2013) si consilier al ministrului pentru IMM-uri, Comert si Mediul de Afaceri (martie – octombrie 2009).

Andronache detine o licenta in stiinte juridice obtinuta dupa absolvirea Academiei de Politie in 1997, dupa care a facut un an de studii postuniversitare la Facultatea de Drept. Timp de 11 ani a fost ofiter MApN.

Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Fostul presedinte rus Medvedev ataca Romania. Vorbe goale sau amenintare rusa pe fata? – Analiza

Fostul presedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a lansat un atac dur la adresa Romaniei, acuzand-o…

14 ore ago

Imagini care vor enerva Kremlinul. Maia, umar la umar cu Zelenski la Kiev: „Este obligatia noastra morala, de vecini si de prieteni sa-i ajutam”

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat lui, dupa intalnirea cu Volodimir Zelenski, la Kiev,…

7 ore ago

BREAKING O noua tragedie in Ucraina. Rachetele Rusiei au spulberat luni un mall, peste 1.000 de oameni erau inauntru – Video

Un nou val de atacuri cu rachete a fost lansat luni de Rusia asupra Ucrainei…

8 ore ago