„Specialistii” PSD. PSD vrea sa-i numeasca pe Grebla si Badalau in doua functii grele in institutiile statului roman

politica

Senatorul Niculae Badalau ar urma sa fie sustinut de PSD pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi, in timp ce Toni Grebla ar putea sa obtina sefia Consiliului National de Combatere a Discriminarii, anunta surse parlamentare citate de hotnews.ro

Mandatele celor care se afla acum in cele doua functii urmeaza sa expire curand, astfel incat PSD a luat deja in calcul pe cine sa instaleze in locul celor care pleaca. Numirile vor fi facute de Parlament, unde PSD controleaza majoritatea.

Senatorul PSD Niculae Badalau, condamnat in trecut pentru hotie, si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi. Un alt doritor pentru aceasta functie este Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta.

Citeste si: Gainar ajuns ministru in Guvernul Romaniei. Documentul de condamnare a lui Badalau pentru hotie

„Pe de o parte Ciolacu l-ar sustine pe Badalau pentru ca are tot interesul ca acesta sa faca un pas in spate din conducerea PSD, iar pe de alta parte varianta sustinerii lui Ilie Sirbu ii creeaza o legatura stransa cu Victor Ponta cu care doreste sa faca o alianta parlamentara pentru sustinerea motiunii de cenzura, dar si pe viitor la alegerile locale. Deocamdata, situatia nu s-a clarificat”, au declarat surse din Parlament.

Si mandatul actualului sef al CNCD expira in curand. Unul dintre cei care doresc sa se instaleze in aceasta functie este Toni Grebla. Acesta a fost achitat, anul trecut, de acuzatiile de coruptie aduse de DNA.

Cel mai probabil, Parlamentul va nominaliza si numi oamenii pe posturile vacante pana la sfarsitul lunii iunie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: