„Specialistul” Chesnoiu, audiat la DNA. El refuza sa faca declaratii sustinand ca „nu este adeptul justitiei televizate”

news

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu este audiat luni dimineata la DNA Timisoara, in dosarul in care este acuzat ca a intervenit in cazul unor concursuri de angajare si care a dus la demisia sa din functia.

UPDATE Deputatul Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, a fost pus sub urmarire penala de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii si abuz in serviciu, a informat, luni, DNA.

La sosire, Chesnoiu a precizat ca nu va da niciun fel de declaratii decat cand se va finaliza totul, argumentand ca nu este adeptul justitiei televizate, anunta news.ro.

Conform DNA, ”in perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoana din subordine, la vremea respectiva membru in mai multe comisii de examinare, sa-i furnizeze unui coleg (persoana de incredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi sustinute cu ocazia organizarii a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, sef serviciu, director executiv adjunct si director executiv ai unor directii judetene”.

Subiectele ar fi ajuns ulterior la patru candidati “agreati” dintre care, in urma sustinerii probelor scrise si orale, doar trei au promovat concursurile respective.

La interventia directa a ministrului, in cazul unuia dintre candidati, membrii comisiei ar fi fost nevoiti sa-l promoveze pe acesta in conditiile in care nu obtinuse un punctaj corespunzator. Ca urmare a acestui demers, persoana respectiva a fost numita in functia de sef serviciu, obtinand pana in prezent venituri salariale in valoare de 33.782 lei.

Plenul Camerei Deputatilor a avizat, in 28 iunie, ererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de ridicare a imunitatii lui Adrian Chesnoiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: