Spectrul ordonantei de urgenta pe amnistie si gratiere. Tudorel Toader, bagat in sedinte de Dragnea, Tariceanu si Florin Iordache

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are luni mai multe intalniri cu liderii Coalitiei PSD-ALDE in conteztul in care surse oficiale vorbesc insistent despre emiterea unei OUG pe amnistie si gratiere in cursul sedintei de marti a Guvernului.

Tudorel Toader s-a intalnit, luni, cu Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si cu Florin Iordache, presedintele comisiei de revizuire a legilor justitiei si a politicii penale, a anuntat Antena 3.

Intrebat de jurnalisti, Toader a negat ca in Ministerul Justitiei ar exista proiectul vreunei ordonante pe amnistie si gratiere.

„Sa nu vorbim despre situatii ipotetice. Nu avem asa ceva in minister, nici in dezbatere, nici in avizare”, a declarat Tudorel Toader.

Antena 3 anunta, pe de alta parte, ca premierul Dancila ar fi discutat cu ministrul de Interne, Carmen Dan, despre o emiterea unei OUG pe amnistie si gratiere. Postul mentioneaza ca ALDE se opune adoptarii acestei ordonante.

Surse oficiale, citate de g4media.ro, anunta ca liderul PSD, Liviu Dragnea, forteaza ca OUG-ul pe amnistie si gratiere sa fie adoptat in sedinta de guvern de marti.

Potrivit surselor citate, Tudorel Toader intentioneaza sa-i delege atributiile secretarului de stat, Mariana Mot, o apropiata a vicepremierului Paul Stanescu. Acesta din urma face parte din nucleul dur de sustinatori ai liderului PSD, Liviu Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: