Specula in Caracal. O farmacie vindea spirt de trei ori mai scump, a incasat o amenda zdravana

actualitate

In plina epidemie de coronavirus, o farmacie din Caracal vindea spirt la suprapret, anunta Mediafax. Potrivit autoritatilor judetene, produsul era vandut de trei ori mai scump decat pretul de receptionare, iar firma a fost amendata.

Potrivit autoritatilor din Olt, politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Olt au descoperit ca intr-o farmacie din Caracal, alcoolul sanitar era vandut cu 17 lei sticla de 500 de mililitri. In urma verificarilor, oamenii legii au stabilit ca reprezentantii farmaciei practicau adaosuri comerciale la acest produs intre 50% si 300%.

„Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Olt au constatat faptul ca o farmacie de pe raza judetului a oferit spre vanzare alcool sanitar, ambalat in recipiente de plastic, a cate 500 de mililitri, la un pret mai mare decat cel practicat anterior declansarii pandemiei. Din verificari a reiesit faptul ca societatea comerciala practica adaosuri comerciale diferite pentru acelasi tip de produse. Marfa era receptionata la un pret cu un adaos comercial cuprins intre 1% si 50% si ulterior, adaosul comercial a fost marit cu valori intre 50% si 300%”, anunta reprezentantii Prefecturii Olt.

Reprezentantul societatii a fost amendat cu 20.000 de lei pentru incalcarea prevederilor legale privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

Mai mult despre:

Comentarii: