„Sper sa nu mai fie cazul sa revin la DNA”. Melescanu invoca si el statul paralel dupa ce a fost audiat de procurori

politica

Teodor Melescanu a declarat, joi, la iesirea de la DNA, unde a fost audiat in dosarul fostului agent guvernamental Viorel Mocanu, ca nu a vorbit niciodata cu Liviu Dragnea despre Mocanu. El a sugerat ca in procurorii l-ar chema la DNA din motive politice.

”In niciun caz nu se pune problema cenzurarii pentru ca el este numit de Guvern. Niciodata nu am schimbat pozitia, nici eu, nici predecesorii mei. I-am dat mana libera sa puna acele concluzii. Nu primeam informatii despre dosare. Daca era nevoie sa discutam, discutam, dar niciodata nu am intervenit.

Schimbarile care au avut loc in raspunsurile agentului Romaniei la CEDO tin de schimbarea legislatiei. Nu am cenzurat niciodata pe nimeni, agentul Romaniei la CEDO isi formuleaza propriile opinii.

Nu am avut nicio discutie, niciodata, cu domnul Dragnea pe acest subiect. Nu cred ca dumnealui a vorbit cu cineva pe acest subiect, in afara avocatilor dumnealui.

Sper sa nu mai fie cazul sa revin la DNA, dar cat timp esti om politic si este campanie electorala… Nu vad de ce mi s-ar schimba calitatea de martor, nu am vazut sa fie vreo problema”, a spus Melescanu.

In 2017, Liviu Dragnea a depus o plangere la CEDO prin care incearca sa scape de condamnarea definitiva de 2 ani de inchisoare cu suspendare din dosarul Referendumului.

Initial, solicitarea lui Dragnea a primit solutie de respingere de la agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, la acea vreme Catrinel Brumar.

Apoi, dupa ce in aceasta functie a fost numit de Guvernul Dancila avocatul Viorel Mocanu, el a schimbat pozitia si a sustinut solicitarea lui Dragnea, folosind argumentele lui Dragnea in fata Curtii Europene in detrimentul intereselor Romaniei.

Mocanu a fost eliberat din functie, la cerere, in luna august 2019, avand unul dintre cele mai scurte mandate la sefia acestei institutii.

Ulterior, in noiembrie 2019, dupa instalarea Guvernului Orban, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a retras pledoaria de la CEDO care il favoriza pe Dragnea si a cerut agentului tarii noastre sa trimita noi observatii in acest proces.

Mai mult despre:

Comentarii: