politica

Speriat ca ajunge iar la DNA, Grebla si-a schimbat atitudinea. Merge la Primaria Capitalei: „O sa vedem ce documente prezinta primarul si cu asta se incheie”

Prefectul Capitalei, Toni Grebla (PSD), si-a schimbat radical atitudinea dupa ce a fost avertizat ca se va alege plangere penala daca va sista PUZ-urile zonelor protejate din Capitala prin atacarea acestora in justitie. El a anuntat marti ca va merge la sediul Primariei Generale pentru a vedea ce documente in prezinta Nicusor Dan.

”In sfarsit, primarul general a trecut la un comportament, la o atitudine mai normala si anume ne-a invitat maine la o discutie, la o analiza, pe mai multi responsabili in domeniu, pentru ca nu eu sunt singurul care are responsabilitati in acest domeniu, este vorba si de ministrul Dezvoltarii si de consilierul de cultura si culte de la Presedintie, este invitat rectorul Universitatii de Arhitectura, presedintele Ordinului Arhitectilor si Romania, astfel incat speram sa elucidam acest aspect, exista zone protejate in Bucuresti, cele 86 care se zice ca ar fi fost adoptate in anul 2000?”, a declarat Toni Grebla.

”O sa vedem miercuri ce documente prezinta primarul general si cu asta se incheie. Nu am un scop in sine sa atac de dragul de a ataca niste acte administrative. Nu mi-ar fi trecut prin cap sa verific legalitatea adoptarii unor acte in anul 2000, deci acum 23 de ani, daca Primarul General insusi nu ar fi solicitat Inspectoratului de Stat in Constructii sa verifice legalitatea adoptarii acelui PUZ, acel PUZ probabil facand probabil parte din categoria PUZ-urilor care nu ii plac domnului primar general, pentru ca exista alte PUZ-uri care ii plac”, a mai spus Toni Grebla.

Primarul municipiului Bucuresti, Nicusor Dan, a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca prefectul Toni Grelba intentioneaza ca luni sa atace in instanta reglementarea de urbanism a intregii zone istorice a Capitalei.

Acest lucru ar insemna, a aratat edilul, ca timp de un an sau doi „nu vom mai avea reglementari de urbanism pe zona istorica a Municipiului Bucuresti”.

”Asta inseamna liber la blocuri intre case in centrul vechi din Bucuresti. Dispare regimul de protectie al zonelor istorice. Adica, de exemplu, investitorul care a construit blocuri in curtea vilei Filipescu din bulevardul Aviatorilor va putea sa vina la Primaria municipiului Bucuresti sa ceara intrarea in legalitate a acelor blocuri. Sau orice proprietar de cladire din zona istorica va putea sa vina la Primaria Capitalei si sa ceara demolarea acelei case, iar daca primarul refuza, va da in judecata si va spune ca acea casa nu este protejata de nimic”, a mai declarat primarul.

Nicusor Dan a afirmat ca prefectul Grebla i-a trimis o adresa datata 26 ianuarie, care a ajuns pe 1 februarie la Primarie, prin care cel din urma cerea toate documentele legate de sedinta Consiliului General din decembrie 2000, in care s-a aprobat PUZ zone construite protejate.

Potrivit edilului, aceasta documentatie „are undeva intre doi si trei metri cubi”.

Ulterior, a aratat Nicusor Dan, prefectul a revenit, transmitand ca daca nu ii vor fi date toate aceste acte pana pe 6 februarie, va ataca in instanta reglementarea PUZ zone construite protejate, iar motivatia ar fi fost „pentru ca exista exista suspiciuni in diverse medii”.

„Pentru ca exista suspiciuni in diverse medii, noi aruncam totul in aer, inclusiv conventii internationale la care Romania este parte”, a spus primarul general al Capitalei. El a adaugat ca a organizat conferinta de presa de duminica pentru ca „institutiile statului sa reactioneze si sa impiedice acest act de iresponsabilitate”.

„Eu spun ca nu exista niciun temei juridic pentru ca aceste acte sa fie atacate”, a mai subliniat primarul Nicusor Dan.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Grindeanu fuge de noua OUG 13, da vina pe Predoiu: „Nu vreau sa ma implic de niciun fel pe subiecte legate de justitie”

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a sustinut, joi, ca nu stia nimic despre amendamentul adoptat de…

5 ore ago

Opt tari care si-au schimbat numele. Si de ce au facut acest lucru

Tarile se schimba cu siguranta de-a lungul istoriei lor. Dar numele unei tari? Ei bine,…

6 ore ago

Alexei Moskalev, tatal fetei care a dus la scoala un desen anti-razboi a fost arestat la Minsk

Barbatul condamnat la inchisoare in Rusia din cauza unui desen anti-razboi al fiicei sale, a…

6 ore ago

„Drumul branzeturilor” prin Bistrita-Nasaud. Totul cu ajutorul aplicatiei Say Cheese BN ”

Iubitorii de branzeturi care ajung prin Bistrita-Nasaud, au la dispozitie o aplicatie care le prezinta…

6 ore ago

CFR Calatori retrage locomotivele cu probleme

Consiliul de Administratie al CFR Calatori a decis, joi, sa retraga din circulatie toate locomotivele…

6 ore ago

Sofer violent, loveste cu pumnii in cap o batranica intr-un microbuz din Bacau: „Stai jos!” – Video

Imagini revoltatoare postate pe retelele de socializare de un bacauan. Un sofer de microbuz a…

3 ore ago