Speriat ca va fi demis, Dincu anunta disperat de la Bruxelles: „Sprijinim aderarea Ucrainei la NATO”. Nu mai vrea „negocieri” cu Rusia

externe

Vasile Dincu, PSD, pensii speciale, faliment, stat, blocaj, parlament, magistrati

Ministrul Apararii, Vasile Dincu, a vorbit, la reuniunea ministeriala NATO care are loc la Bruxelles, despre sprijinul „constant” acordat Ucrainei, aratand, totodata, ca Romania sustine procesul de aderare a tarii vecine, arata un comunicat MApN transmis joi. Comunicatul a aparut la scurt timp dupa ce s-a anuntat, pe surse, ca premierul Ciuca vrea sa-l demita pe Dincu din cauza declaratiilor despre „negocierile” cu Rusia.

Potrivit MApN, miercuri, in prima zi a reuniunii, s-a discutat despre evolutiile situatiei de securitate din Ucraina, in cadrul unei cine de lucru a Consiliului Nord-Atlantic, la care au fost invitati ministrii Apararii din Suedia si Finlanda si ministrul Apararii ucrainean, Oleksii Reznikov.

Au fost exprimate pozitiile nationale vizavi de solicitarea Ucrainei de aderare la NATO adresata secretarului general, printr-o scrisoare comuna a presedintelui, presedintelui Parlamentului si prim-ministrului de la Kiev.

„Romania continua sprijinul constant fata de Ucraina, in aceste vremuri complicate, si sustine, de asemenea, procesul de aderare a Ucrainei, evocand, in acest sens, deciziile asumate in cadrul Summit-ului NATO de la Bucuresti, din 2008”, a indicat Dincu.

Citeste si: Surse: S-a decis, Ciuca il da afara pe Dincu din Guvern. „Il astept sa se intoarca si sa avem o discutie. Ce a spus nu este opinia Guvernului si atunci va trebui sa transam foarte clar acest aspect”

In marja evenimentului, ministrul Dincu a participat la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina (Ukraine Defense Contact Group). Reuniunea s-a desfasurat intr-un context politico-militar marcat deopotriva de succesele militare inregistrate in teren de fortele ucrainene, dar si de demersurile ilegale ale Federatiei Ruse de anexare a teritoriilor ucrainene ocupate, a precizat MApN. De asemenea, s-au evaluat progresele inregistrate de la ultima intalnire organizata in data de 8 septembrie, la Baza Aeriana de la Ramstein.

Vasile Dincu a participat si la reuniunea Gruparii de tip Natiune Cadru (Framework Nations Concept-FNC), coordonata de Germania, activitatea fiind prezidata de ministrul german al Apararii. Ministrul Dincu a reconfirmat angajamentul Romaniei in cadrul initiativei FNC, evidentiind progresul solid inregistrat prin efortul comun al statelor participante. De asemenea, a punctat importanta asigurarii coerentei, interoperabilitatii si a complementaritatii eforturilor tarilor participante la initiativa, mai precizeaza MApN.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: