Speriat de Dragnea, Teodorovici nu mai are nicio limita. Institutiile statului sunt implicate in razboiul PSD contra lui Iohannis

news

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri ca a trimis Corpul de Control la ANAF pentru a cerceta demersurile privind recuperarea banilor de la familia Iohannis si ca va cere Ministerului Justitiei sa faca verificari cu privire la notarul de la Sibiu, care in 2016 a suspendat actiunea ceruta de ANAF.

„Ieri, am semnat la minister ordinul de serviciu pentru ca echipa de la corpul de control de la minister sa faca o verificare atat la Ministerul Finantelor Publice, cat si la ANAF vizavi de acest subiect, pentru a vedea exact care au fost hibele, lipsurile, intarzierile, motivate desigur intr-un fel sau altul. In special, pentru ca pe viitor astfel de fapte sa nu se mai intample”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul a spus ca Liviu Dragnea nu are de ce sa-l critice pe el referitor la acest subiect.

„Sigur nu m-a criticat pe mine, cu siguranta. (…) Am plecat in 2015, la inceput de noiembrie, de la Ministerul de Finante, odata cu schimbarea Guvernului, iar decizia de instanta a fost undeva in acea perioada.

In 2016, am inteles ca in Finante lucrurile nu au fost chiar aplicate in mod legal, adica au fost unele intarzieri nejustificate si tocmai de aceea am cerut o astfel de analiza pentru a sti exact daca au fost intarzieri, de ce, care au fost argumentele pentru ca pe viitor astfel de lucruri sa nu se mai intample.

Sa fie o procedura foarte clara, pentru fiecare astfel de hotarare de instanta. Chiar am cerut o situatie a tuturor deciziilor de instanta pe toate situatiile, o situatie foarte clara, defalcata, pentru a sti exact cand a fost emisa, care este obiectul respectiv, daca a fost sau nu pusa in aplicare si daca nu, de ce nu”, a spus Teodorovici.

Teodorovici a mentionat, totodata, ca va cere Ministerului Justitiei sa faca verificari cu privire la notarul de la Sibiu care in 2016 a suspendat actiunea ceruta de ANAF.

„Verificarea modului in care notarul, la un moment dat pe zona Sibiu, a decis la momentul 2016 sa faca acea suspendare a actiunii pe care ANAF-ul a cerut-o, pe motiv ca exista doua procese pe rol in Hunedoara. Repet, legea spune ca poate sa faca o astfel de suspendare, cei care sunt cei mai in masura sa ne spuna daca da sau nu, au fost argumente in acest sens, o pot face cei de la Ministerul Justitiei. Si va urma sa avem si o astfel de cale parcursa”, a spus Teodorovici.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: