Speriati de reactii, pesedistii renunta la ideea de a da o noua OUG pe Justitie. Insa vor ataca abuzul in serviciu

politica

Cele trei Coduri din Justitie vor fi adoptate prin dezbatere parlamentara, a declarat marti presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justitiei, Florin Iordache.

El a adaugat ca abuzul in serviciu va fi redefinit.

„Codul de procedura civila deja a fost adoptat de catre Camera Deputatilor. Inteleg ca a fost atacat de Inalta Curte la CCR. Maine colegii mei sper sa finalizeze dezbaterea in Senat si sa il trimita Camerei Deputatilor si in aceste conditii daca nu am avea plenul reunit am putea incepe dezbaterea si la Codul penal. Dar cred ca Codul de procedura penala saptamana viitoare va fi adoptat si de catre Camera Deputatilor si va fi trimis la promulgare. Daca Codul de procedura penala saptamana viitoare poate fi atacat la Curte sau poate fi promulgat, asta e optiunea presedintelui. Daca Inalta Curte sau partidele politice vor ataca la Curte, asta e o alta optiune”, a spus Iordache, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Codul penal este singurul care a ramas in dezbatere.

„A fost discutat cu asociatiile profesionale, mai putin articolul care vizeaza abuz in serviciu. Pentru abuz in serviciu avem foarte multe variante si in momentul in care vom vota vom stabili daca exista prag, daca nu exista prag, daca va fi redefinit. Opinia mea ca abuzul in serviciu, pentru a nu fi alta dezbatere in societate ca am pus un prag mai mare sau mai mic – va fi redefinit, astfel incat aceasta intrebare pe care o tot puneti despre ordonanta de urgenta nu se justifica, pentru ca suntem la finalul dezbaterii in comisia speciala cu elaborarea acestui Cod penal, astfel incat cele 3 coduri pe care le am acum in dezbatere pana la vacanta parlamentara sau daca este nevoie sa facem cel putin doua saptamani de sesiune extraordinara, toate cele 3 coduri sa fie adoptate prin dezbatere parlamentara. (…) Cum ar fi sa spunem noi – doua legi deja le-am adoptat si cea de-a treia o adoptam prin OUG? Nu”, a declarat Iordache la Palatul Parlamentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: ,

Comentarii: