„Spirtul medicinal nu e bun”. Erorile facute de „specialistii PSD” in Covid-19. Ciolacu ii cere lui Iohannis sa ii asculte pentru ca „sunt cei mai buni”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut lui Klaus Iohannis sa asculte de PSD in privinta gestionarii pandemiei intrucat „in acest moment cei mai buni specialisti in domeniu sunt candidatii PSD, domnul profesor Rafila si domnul profesor Cercel”. Cei doi au dat insa numeroase rateuri in diagnosticarea pandemiei.

„In acest moment cei mai buni specialisti in domeniu sunt candidatii PSD, domnul profesor Rafila si domnul profesor Cercel. E greu, dar pana la urma si Iohannis trebuie sa inteleaga ca specialistii sunt in interiorul PSD si nu sunt pe holurile Guvernului. Pentru ca nu sunt ascultati”, a sustinut Ciolacu, saptamana trecuta.

Insa atat Rafila cat si Cercel au avut analize si progonoze care s-au dovedit a fi eronate.

Pe  27 ianuarie, Adrian Streinu Cercel afirma ca sansele ca virusul sa ajunga in tara noastra sunt unele extrem de reduse.

“Majoritatea sunt forme usoare – 75%, nu prea ajung sa fie depistate clinic. In primele 2-3 zile pacientul dezvolta pneumonie, dar fara febra, ceea ce schimba datele privind persoanele care intra in tara. China e mare, sa faceti specificatia ca acest focar, la nivelul Hubei, cu circa 11 milioane de locuitori, e un punctisor pe harta Chinei. Inseamna ca riscul ca un astfel de caz sa ajunga in Romania e substantial redus”, transmitea Adrian Streinu-Cercel.

Pe 12 martie, Adrian Streinu Cercel ii anunta pe romani ca spirtul nu e bun sa-l foloseasca pentru a se feri de infectare.

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseste la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substantele care sunt pe baza de alcool, dar sunt speciale, care sa fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune si substantele pe baza de clor, dar nu clorhexidina pentru ca s-a demostrat ca nu este activa pe coronavirus”, a explicat medicul.

Pe 11 aprilie, Alexandru Rafila anunta ca al doilea val al coronavirusului nu va fi cu mult mai mare fata de situatia de atunci. In aprilie, se inregistrau cateva sute de imbolnaviri pe zi. Acum sunt cateva mii.

„Al doilea varf nu stiu daca va fi la fel de inalt, sigur ca va fi o crestere a numarului de cazuri, asta se intampla cu orice infectie respiratorie in cursul iernii. Iarna, virozele respiratorii, fie ca discutam de unele banale, fie ca discutam despre gripa, cresc in intensitate, numarul lor este mai mare.

Infectia cu noul coronavirus nu are de ce sa fie diferita, mai ales ca populatia receptiva pentru noul coronavirus va fi inca numeroasa la iarna. N-o sa treaca probabil prin infectie decat 30, maximum 40 la suta din populatie”, sustinea Rafila.

Marti, Rafila a lansat Programul de Sanatate al PSD si a criticat modul in care Guvernul a comunicat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: