Spital pazit cu armele. Oameni inconstienti, incearca sa intre cu forta sa-si vada rudele aflate in carantina

news

Autoritatile au decis ca Spitalul de Urgenta din Bistrita sa fie pazit de angajatii unei societati care au permis de port arma si pot astfel tine sub control numarul mare de apartinatori care forteaza intrarea in unitatea medicala aflata in carantina.

Conducerea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Spitalul din Bistrita este pazit cu arma de angajatii unei firme autorizate sa presteze astfel de servicii.

Decizia a fost luata pentru a limita numarul persoanelor care incearca sa forteze intrarea in spitalul de urgenta pentru a ajunge la apartinatori, in conditiile in care unitatea este in carantina de o luna.

„Colegii mei prevazatori din managementul Spitalului Judetean au luat aceasta masura cu trei saptamani inainte de a intra in carantina dupa decizia nationala. Am luat decizia de a gasi resursele necesare si a instala un post militarizat pentru ca, din pacate, foarte multi cetateni nu inteleg faptul ca nu ai voie sa intri in spital. Este instalat un post militarizat si nu se mai intra in Spitalul Judetean de Urgenta”, a anuntat presedintele Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, citat de Mediafax.

Managerul Spitalului de Urgenta Bistrita, Gabriel Lazany, a explicat ca este vorba de o societate comerciala care are in atributii asigurarea pazei armate.

„Am apelat la serviciile unei firme autorizate de paza pentru ca paznicii spitalul nu sunt inarmati. Am considerat ca este nevoie de o masura superioara de protectie si din acest motiv am decis sa apelam la aceste servicii”, a explicat Gabriel Lazany.

Totodata, pentru a asigura necesarul de personal, conducerea Spitalului de Urgenta Bistrita a decis ca toate persoanele care au fost declarate admise la ultimul concurs, organizat luna trecuta, sa fi angajate si sa fie suplimentate zonele in care este nevoie de personal.

„De la ultimul concurs, unde am avut scoase 23 de posturi si 53 de candidati declarati admisi, din care 30 fara loc, am decis sa ii angajam pe toti. 53 de candidati au fost angajati la spital si am crescut si dublat personalul la sectia de Boli Infectioase, am crescut numarul de personal la Terapie Intensiva si in zonele critice. Ne-am facut un plan de masuri si in cazul in care se va imbolnavi personalul medical”, a mai spus Gabriel Lazany.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: