Spital renovat din donatii, localnicii au facut munca voluntara: „Cand solidaritatea locala invinge ticalosia politica”. Primar: „Nu am primit nici un leu din fondul de reverva impartit de premier dupa bunul plac”

politica

Primarul orasului Victoria (judetul Brasov), Camelia Bertea, anunta ca in curand va redeschide spitalul din localitate desi nu a primit niciun leu de la fondul de rezerva al Guvernului. Banii necesari renovarii au fost obtinuti din donatii iar numerosi localnici au facut munca voluntara pentru a grabi finalizarea lucrarilor.

„O zi plina de bucurie cu victorieni tineri si frumosi care pornesc la drum impreuna si multa munca din nou la spital… a inceput numaratoarea inversa… numaram orele pana la redeschiderea spitalului.

Desi nu am primit nici un leu din fondul de reverva impartit de premier dupa bunul plac am demonstrat ca se poate, am reusit sa strangem peste 90.000 euro de la comunitatea locala si diaspora, am facut cu totii munca voluntara si acum ne apropiem de final.

Primaria si Consiliul Local a alocat 152.000 euro pentru investitii si asigura mare parte din functionare. Impreuna reusim! Va iubesc dragi victorieni!”, a transmis Camelia Bertea pe Facebook.

„Cand solidaritatea locala invinge ticalosia politica. Primarita USR din orasul Victoria, judetul Brasov, nu a primit niciun ban din Fondul de Rezerva al lui Citu. Nah, daca nu era PNL. Cu toate astea, pentru a redeschide spitalul din oras, au strand 90.000 euro din donatii, de la locuitori, de la diaspora. Tot oamenii din oras au facut voluntariat pentru renovari. Primaria a alocat alti 152.000 de euro din fonduri proprii pentru functionare si investitii. Spitalul din Victoria va fi deschis”, a anuntat si Laurentiu Dinca, consilier USR in Bucuresti.

Primarii USR au solicitat, vineri, premierului demis Florin Citu revizuirea „urgenta” a Hotararii privind alocarea pe „criterii politice” a unui miliard de lei din Fondul de rezerva al Guvernului, „pentru ca banii sa ajunga in mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevarat de ei”.

„Avand in vedere ‘Hotararea privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unitati administrativ-teritoriale’ (…), va solicitam public sa reconsiderati urgent criteriile de alocare a sumei de 1.010.966 mii lei pentru proiecte locale (…). Modul prin care acesti bani au fost alocati unor unitati administrativ-teritoriale a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada in care Liviu Dragnea impartea fondurile publice echipei baronilor din PSD. Sunt vremuri de trista amintire, impotriva carora am luptat alaturi de cetatenii Romaniei, vremuri pe care nu credeam ca le vom mai retrai intr-o guvernare viitoare (…). Va cerem, asadar, in mod public sa revizuiti urgent HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii sa ajunga in mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevarat de ei”, se precizeaza vineri, intr-o scrisoare deschisa a primarilor USR, postata pe pagina de Facebook a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Totodata, primarii USR ii reproseaza premierului Citu faptul ca unitati administrativ-teritoriale, „cu contributii substantiale” la bugetul de stat, au fost „pur si simplu ignorate”, doar pentru ca edilii care le conduc nu fac parte din echipa de la guvernare.

„Unitati administrativ-teritoriale in care traiesc zeci si sute de mii de oameni – Timisoara, Brasov, Sectoarele 1 si 2 din Bucuresti, Bacau, Alba Iulia – cu contributii substantiale la bugetul de stat, au fost pur si simplu ignorate de dumneavoastra, doar pentru faptul ca primarii nu fac parte din echipa de la guvernare pe care vremelnic o conduceti. Prin hotararea adoptata de dumneavoastra, locuitorii acestor orase sunt considerati cetateni de mana a doua, sunt buni platitori de taxe, dar nu primesc ajutor cand au nevoie”, sustine sursa citata.

Mai mult despre: ,

Comentarii: